- Toronto Yerli Moda Haftası’nda Renkli Görüntüler

Etkinliklerden detaylar
Moda Haftası Naat Gesi Hayvan 

-Crystal Worl röp
-Hanne Bruun röp
-Martha Kyak röp
-Melanıe Squıre röp

( TORONTO ) - Toronto Yerli Moda Haftası’nda renkli görüntüler TORONTO

- Kanada’da ilk kez düzenlenen Toronto Yerli Moda Haftası etkinlikleri kapsamında yerel tasarımlar sergilendi. Kanada’nın Toronto kentinde ilk kez düzenlenen ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Yerli Moda Haftası sonra erdi. 4 gün süren moda haftası kapsamında yerli tekstil ve zanaat ürünleri sergilendi. Moda haftasında tekstil ürünlerini sergileyen sanatçı Crystal Worl, küresel ölçekte ürünler tasarladığını belirterek ürünlerinde sadece geleneksel motifler kullanmadığını, modern motifler de kullandığını söyledi.

Worl, çiçek tasarımlı bir elbiseyi göstererek daha önce çizdiği bir resimden esinlendiğini belirtti.
Tasarımcı Hanne Bruun, “Takı tasarımcısıyım. Çoğunlukla gümüş takılar yapıyorum, ama diğer metalleri de kullanıyorum” dedi.
Eskimo kültüründen, doğa ve hayvanlardan ilham aldığını söyleyen Bruun, tasarımlarında kendi kültüründen aldığı sembolleri de kullandığını sözlerine ekledi. Tasarımlarında fok derisi kullandığını ifade eden Martha Kyak, Kanada’nın kuzeyindeki Nunavut bölgesinin çok soğuk olduğunu bu nedenle tasarımlarında çok fazla kürk kullandıklarını belirtti.
Mokasen tasarımcısı Melanıe Squıre da “Atalarımızın giydiği geleneksel ayakkabıları tasarlıyoruz. Ama modern bir tasarım kullanıyoruz. Farklı renkler ve farklı kumaşlar ile malzemeler kullanıyoruz. Bu yüzden ürünlerimiz bugünün toplumu için de geçerli" dedi.
Toronto’da 4 gün süren Yerli Moda Haftası boyunca, 24 farklı tasarımcı kendi özgün tasarımlarını, tekstil ürünlerini ve yerli modayı yorumladıkları tasarımlarını sergiledi.
4 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı