Ticari Taksinin İçine Yılan Girdi!

Fethiye de bir ticari taksi içersine giren yılan belediye itfaiye ve ilaçlama ekiplerinin tam 2 saatlik yoğun çalışması sonucu ölmeden çıkartıldı. 120 santimetre boyundaki, halk dilinde 'ok yılan' olarak tabir edilen yılan doğaya bırakıldı. Yılanı çıkartma sırasında ilginç görüntüler de oluştu.
Değirmenbaşı 


Yılanın girdiği taksinin sürücüsü, yaklaşık 10 kilometre yol kat ederek itfaiyeye kadar yılan ile birlikte gelirken, taksi sahibi, ' Yılandan korkmadım ama yalandan korkarım ' dedi.
Fethiye'nin Çalış Plajı'nda ticari taksi sahibi 52 yaşındaki Ali Morköylü ve arkadaşları, Değirmenbaşı'na pikniğe gittiler. Mangal yakarak, piknik keyfi yaşayan Ali Morköylü, bir yılanın 48 T 3411 plakalı ticari taksinin sol lastiğinin yanından havalandırma bölümüne girdiğini gördü. Arkadaşları ile yılanı çıkarmaya çalışsalar da başaramadılar. Ali Morköylü, hemen direksiyona geçerek, Fethiye Belediye İtfaiyesi'ne doğru yola çıktı. Yılan ile birlikte yaklaşık 10 kilometre yol kat etti. Bu arada yolda giderken itfaiye ilgililerine haber vererek, otomobilinde yılan olduğunu, itfaiyeye doğru geldiğini söyledi.

ÖNCE SU SIKTILAR, DAHA SONRA İLAÇLAMA EKİBİ, İLAÇ VE DUMANLAMA YAPTI

İtfaiye önünde, itfaiye ekipleri tarafından havalandırma bölümüne yerleşen yılana önce tazyikli su sıkıldı. Yılan havalandırma bölümünde zaman zaman küçük bir delikten görülürken, yaklaşık yarım saatlik beklemeye rağmen çıkmayınca belediye ilaçlama ekibinden yardım istendi. Yılanı bayıltabilmek için ilaç sıkılıp, beklenildi. Yılanda hareket olmayınca bu kez dumanlama sistemi ile müdahalede bulunuldu. Bir ince tel ile yerinden oynatılan yılan, ikinci kez sıkılan duman ile otomobilin altına düştü. Bu sırada itfaiye ilgilileri, bir kez daha tazyikli su kullandılar.

Ticari taksi sahibi Ali Morköylü, yaklaşık 120 santimetre boyundaki yılanın başından ve kurağından tutarak, bir poşet içerisine koyarken, çevredeki çocuklar ve belediye itfaiye ekipleri, bu anı ilgiyle izlediler.

Taksici Ali Morköylü, ' Arkadaşlar ile Değirmenbaşı'na pikniğe gitmiştik. Yedik içtik, biraz uzanalım dedik. Arabanın alt tarafına uzandığımda bir metre boyundaki yılanın sol ön tekerin önünden girdiğini gördüm. Yılanı çıkarmak için uğraştık ama olmadı. Otomobile binip, yılan ile 10 kilometre yol kat ederek itfaiyeye geldim. İtfaiye ekibi, tazyikli su sıktı. Yılan çıkmadı. İlaçlama ekibini çağırdılar. Onlar da ilaç sıkıp bayıltmaya çalıştılar. 2 saatlik çalışma ile yılan çıkartıldı. Ekiplere teşekkür ediyorum. Çok şükür yılan ölmeden çıkartıldı. Bu haliyle doğaya bırakıyorum. Yılandan korkmak ama yalandan korkarım ' dedi.
26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı