TBMM'de 'Vakıflar Haftası' töreni

Vakıflar Haftası'nın açılış töreni, TBMM'de yapıldı.Açılışa; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek Vakıflar Müdürü Senaid Zaimoviç ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Adnan Ertem de katıldı.
Başbakan Sultan Süleyman Bülent Arınç Hürrem Sultan 


Programda konuşan Arınç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğe doğru adımlar atarken, üzerine bastığı toprakları koruyabilmesi için eserlere sahip çıkması gerektiğini söyledi. Arınç, 2002 yılından bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Süleymaniye Camii, Yavuz Sultan Süleyman Camii, Haseki Hürrem Sultan Hamamı gibi birçok eserin onarıldığını belirten Arınç, toplam 3600'den fazla vakıf eserinin onarıldığını ifade etti.
Yapılan çalışma ile tarihi belgelere ait görüntülerin araştırmacılar ve bilim adamlarının hizmetine sunulduğunu söyleyen Arınç, vakıfların maddi ve manevi mirasına sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

13. yüzyıldan itibaren Osmanlı'nın gittiğini ülkelerde şehirler kurduğunu belirten Arınç, köprülerin, kervansarayların, hanların ve camilerin bu topraklara taşındığını ifade etti.
Bosna Hersek Vakıflar Müdürü Senaid Zaimoviç ise, ' Bosna-Hersek'te birçok şehir ve kasaba vakıflar sayesinde ortaya çıkmış ve gelişmiştir. Bugünde birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bosna-Hersek'te bu eserler ile gururlanmaktadır. ' diye konuştu.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Adnan Ertem de, Osmanlı döneminde İslamlaştırmanın da vakıflar eliyle yapıldığını belirterek, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak geleceğe yönelik planlarını geniş bir coğrafyayı planlayarak yapmaları gerektiğini belirtti
23 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı