Tansu Çiller 28 Şubat Soruşturmasında İfade Verdi

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara'ya gitti.
Basın Kuruluşu Başbakan Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılığı 


28 Şubat döneminde Refahyol hükümetinin Başbakanı olarak görev yapan Tansu Çiller, Ankara ' ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP Salonu ' na geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplamayan Çiller, gerekli açıklamayı Ankara ' da yapacağını ifade etti. Mağdur sıfatıyla ifade verecek olan Çiller ' in uçağı saat 12.00 ' da hareket edecek.

28 Şubat sürecinin kilit ismi, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, 15 yıllık suskunluğunu bozuyor.. 90'ların en büyük tanığı Tansu Çiller arşivini açacak.. Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile Uludağ'da gizlice görüştüğü iddialarıyla ilgili olarak Çiller'in ne söyleceği merak konusu..

MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller 'mağdur' olarak dinlenecek.

BUGÜN İFADE VEREBİLİR

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat dönemine ilişkin ifadesine başvurmak için Tansu Çiller'e davetiye gönderdi. Çiller'in bugün Ankara Adalet Sarayı'na gelerek ifade vermesi bekleniyor.

KOMİSYON DÖNEMİN TANIKLARINI DİNLİYOR

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, bugün 28 Şubat döneminin medya patronları, yöneticileri ve bazı köşe yazarlarını dinleyecek.

' ÖNEMLİ ŞEYLER ANLATACAĞIM '

Tansu Çiller, '28 Şubat'la ilgili elinde geniş bir arşiv olduğunu belirterek, ' Önemli şeyler açıklayacağım ' demişti.

Refahyol hükümetine darbe iddiasıyla başlatılan soruşturmada aralarında Çevik Bir'in de bulunduğu bazı emekli ve muvazzaf asker tutuklu bulunuyor.

İFADE İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara'ya gitti.

28 Şubat döneminde Refahyol hükümetinin Başbakanı olarak görev yapan Tansu Çiller, Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplamayan Çiller, gerekli açıklamayı Ankara'da yapacağını ifade etti. Mağdur sıfatıyla ifade verecek olan Çiller'in uçağı saat 12.00'da hareket edecek.

GAZETECİLER SORGUDA

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat - 27 Nisan alt komisyonu bugün gazetecileri dinleyecek.

28 Şubat - 27 Nisan alt komisyonu TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş başkanlığında toplandı.

Komisyon bugün ilk olarak gazeteci Kadir Çelik ' i dinledi. Kadir Çelik, “O döneme ait bir eleştirim var. Demokrasilerde demokratik tavır adı altındaki eylemler bence mesela 12 Eylül darbesi yapıldığı zaman 12 Eylül ' de olmasa da 13 Eylül ' de birilerinin çıkıp o darbeye karşı bir şeyler söylüyor olması gerekirdi diye düşünüyorum. Yani aradan çok uzun süre geçtikten sonra bazı şeyleri yargılıyor olmak, yorumluyor olmak, araştırıyor olmak, duygu erezyonları oluyor, insanlar duruma göre pozisyon alma gereklilikleri de duyabiliyorlar. Üzerinden 15 sene geçmiş. Yapılan bir eylem varsa bir darbe varsa bir muhtıra varsa ona sıcağı sıcağına karşı çıkmak demokratlığın gereğidir diye düşünüyorum. Keşke o zaman veya çok daha yakın tarihlerde bunlar yapılabilseydi” dedi.

Komisyon Kadir Çelik'in ardından bugün saat 11.30'da Mehmet Altan'ı, saat 14.00'da Ali Bayramoğlu'nu, saat 15.30'da Yavuz Donat'ı, saat 17.00'da Fehmi Koru'yu dinleyecek.
2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı