Taksicilerden Şehit Eylemi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece kalabalık bir terörist grubunun yaptığı saldırıda 10 askerimizin şehit olmasına tepkiler sürüyor. İzmir'de toplanan onlarca ticarit taksi sürücüsü, terörü protesto etti. Grup adına konuşan İzmir Ticari Araç Şoförleri Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, ' Bıçak kemiği deldi geçti. Artık ateş düştüğü yeri değil tüm Türk milletinin bağrını yakıyor ' dedi.
Cumhuriyet Atatürk İstiklal Marşı Yeşildağ Kıbrıs 


Terörü protesto etmek amacıyla Konak ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ticari taksi şoförleri, meydandaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık grup sık sık ' Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir ' , ' Şehitler ölmez vatan bölünmez ' sloganları attı. Grup adına konuşan Dernek Başkanı Özdemir Yeşildağ, ' Artık bıçak kemiğe dayandı ' , ' Vatan bölünmez ' gibi terimlerin sonunun geldiğini belirterek, ' Bıçak kemiği deldi geçti. Vatan bölünmek üzere. Hergün onlarca şehit haberi duyuyoruz. Daha geçenlerde Gaziantep'te kaç tane şehit verdik. Hergün şehit haberleri alıyoruz. Daha dün Beytüşşebap'ta 10 vatan evladını daha şehit verdik. Artık ateş düştüğü yeri değil tüm Türk milletini yakıyor. Gerçek anlamda birlik ve beraberlik zamanındayız. Herkes ne yapılması gerektiğini başını ellerinin arasına alarak bir kez daha düşünmeli. Biz birarada barış içinde yaşamak istiyoruz. Emperyalistlerin oyunlarıyla bugün hepimiz birbirimize düşman hale geldik. ' dedi.

Türkiye'nin kendi iç sorunlarını çözmek zorunda olduğunu ifade eden Yeşildağ, ' Bizim ne işimiz var Suriye'de? Kendi iç sorunlarımızı çözmeliyiz. Ben Kıbrıs gazisiyim, Kıbrıs'ta savaştım. Gerekiyorsa tüm arkadaşlarım gibi nerede istenirse yine gider savaşırım.

Bizi yedi düvel yakımamış, şuradaki 3-5 it sürüsümü yıkacak? Türk-Kürt kardeştir. Uludere'de ölen insanların ailelerinin, kaza geçiren askerlerimizin nasıl da yardımına koştuğunu hepimiz gördük. Onlar bizim insanlarımız. Biz asla kimseyi ötekileştirmiyoruz. Sonuna kadar bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizimle kardeşçe yaşamak isteyenler bu ülkenin yasalarına uymak zorunda ' diye konuştu.

Konuşmanın ardından hep birlikte İstiklal Marşı'nı okuyan ticari taksi sürücüleri daha sonra araçlarına bindi. Sürücüler, yaptıklaro araç konvoyuyla klakson çalarak terörü protesto etti.
4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı