“Siz Cemaatçi misiniz?”

CNN TÜRK ' te yayınlanan Tarafsız Bölge programına Ahmet Hakan ' ın İbrahim Okur ' a sorduğu, “Siz cemaatçi misiniz?” sorusu damga vurdu.
Ülkücü İbrahim Okur Tarafsız Bölge Ahmet Hakan Coşkun 


CNN TÜRK TV'de yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına HSYK 1. Daire Başkanı ve Bağımsız HSYK Adayı İbrahim Okur konuk oldu.

Ahmet Hakan'ın İbrahim Okur'a, “İbrahim Bey siz cemaatçi misiniz?” sorusunu sorması üzerine Okur, “Ben de blmiyorum. Şöyle söyleyim Ergenekoncu oldum, Balyozcu oldum, Cemaatçi oldum, Ülkücü oldum, Şeraitçi oldum. Dönemsel olarak değişiyor ne olduğumuz. Ancak gücün yanında hiç olmadım. İktidardaki güçle çakışamıyoruz bir türlü. 2011'den itibaren Ergenekoncu dediler. Tutuklu milletvekilleri serbest kalsın, Balyoz'da yapılanlar haksızlık dedi diye Ergenekoncu dediler, Balyozcu dediler. İnsanlar cemaatçi olabilirler, bir cemaate gönül verebilirler bunda hiçbir mahsur görmüyorum. Benim temel kriterim şu: Allah insanlara akıl vermiş ve aklıyla sorumlu tutmuş. İnsan aklıyla hareket etmiyorsa, talimatla hareket ediyorsa ben buna karşı çıkarım. Bugüne kadar aklımla hareket ettim. Cemaatçi olup olmadığıma sizler ve kamuoyu taktir etsin.” şeklinde konuştu.

17 Eylül 2014 Çarşamba günü yayınlandı