Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses Diyarbakır'da Açıklama Yaptı

Şivap Perwer ve İbrahim Tatlıses Diyarbakır'da Açıklama Yaptı... Barzani'nin konuşmasının ardından Şivap Perwer ile İbrahim Tatlıses birlikte sanheye çıktı. Şivan Perwer konuşmasında, 'Ben buradan gittiğimde delikanlı bir gençtim. ihtiyar bir adam olarak geri döndüm' dedi. Konuşmasına Kürtçe devam eden Şivap Perwer, kalabalığı coşturdu. Şivap Perwer'in ardından İbrahim Tatlıses de açıklama yaptı. İbrahim Tatlıses açıklamalarında barış dileklerini iletti.
Başbakan Emine Erdoğan Şivan Perwer İbrahim Tatlıses Mesud Barzani 


'ERDOĞAN TEMİZ SÜTE MAYA KATTI'
Perwer, 'Sayelerinde kardeşliği kutluyoruz' dediği Başbakan Erdoğan'a çalışmaları için teşekkür etti.

Bugün kadar yasaklarla yaşadıklarını vurgulayan Perwer, ' Kimimiz işkence gördük kimimiz kaçtık. Sayın Barzani bu konuda olumlu düşünceleri ile yaklaştı. Bu değerli insanları Diyarbakır'da bir arada görmek çok güzel.Erdoğan temiz süte maya kattı. ' dedi. Konuşmasına sık sık Kürtçe devam eden Perwer'e Diyarbakırlılar ıslıklarla karşılık verdi.

İKİLİDEN DÜET
Perwer'den sonra mikrofonu alan İbrahim Tatlıses de konuşmasına Kürtçe başladı. Bazılarının çözüm sürecine engel olmak istediğini söyleyen Tatlıses, 'Muhalefet olursa barış olmaz' dedi. Tatlıses, Türkçe-Kürtçe karışık yaptığı konuşmasında şunları söyledi; 'Şivan kardeşime teşekkür ediyorum.37 yıl sonra burada olmasından çok mutluyum. Fark nedir, türkün, kürdün, arabın, çerkezin farkı nedir.Barış için kim elini taşın altına soktuysa ellerine sağlık. Şöhret için, şan gelmedik. Bizim tek isteğimiz barıştır.'

MEGRİ MEGRİ'Yİ DEDİLER, EMİNE ERDOĞAN AĞLATTILAR
Tatlıses ile Perwer, konuşmalarının ardından düet yaptı. Söyledikleri şarkıda, 'Barış geliyor ağlama' sözleri dikkat çekti. Tatlıses ile Perwer şarkı söylerken Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
16 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı