Silifke'nin bisiklet ve motosiklet müzesi

Eski motosikletleri inceleyen Kerim Parlatan’ın görüntüsü
Yakın Plan Bisiklet Kullar Irak 

-Motosikletlerden yakın plan genel ve detay görüntü
-Bisikletler ve Kerim Parlatan’dan görüntü
-Duvarda asılı olan bisikletlerden genel ve detay görüntü
-Bisikletlerden ve Kerim Parlatan’dan görüntü
-Bisikletten yakın plan görüntü
-Röportaj
-Eski motosikletten görüntü
-Bisikletlerden yakın plan görüntü

( MERSİN ) -- Müzede 75 yıllık bisiklet ve motosikletler sergilenecek MERSİN

- Mersin’in Silifke ilçesinde Türkmen Halk Kültür Derneğinin çalışmalarıyla köy konağına dönüştürülen atıl durumdaki okul müzeye dönüştürülerek bisiklet ve motosiklet müzesi haline getirildi.
Silifke Türkmen Halk Kültür Derneği Başkanı Kerim Parlatan tarafından Ulugöz Mahallesinde atıl durumdaki okul Silifke Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün olurlarıyla müzeye dönüştürüldü. 75 yıl önce kullanılan hurda halindeki bisiklet ve motosikletler müzeye konuldu. Parlatan, Silifke ve çevresinde bulduğu atıl durumdaki bisiklet ve motosikletleri toplayıp müzede meraklılar için sergileyecek. Görenleri eskiye götüren ve o yıllarda kullanılan bisiklet ve motosikletlerin vatandaşların ilgi odağı haline geleceğini belirten Parlatan, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtti.
Silifke’de kültürel faaliyetlerde öncü ve örnek olduğunu belirten Kerim Parlatan, “Memleketimizde eksik olan kültürel faaliyetlerde öncü ve örnek olmak istedim. Bu çalışmalarımızda daha önce terk edilmiş köy ve mahalle okullarını alarak restore edip köy konağı haline getirdik. Yöremizin değerli bisikletlerini ve motosikletlerini bir araya getirerek müze haline dönüştürdük. Çünkü bizim yaptığımız bu çalışmaları gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras olacaktır. Sizler de biliyorsunuz eski köy okullarımız terk edilerek atıl duruma düştü. Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bizlere destek verdiler. Atıl durumda ki okulları bize tahsis ettiler. Bizde gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. 75 yıllık motosiklet ve bisikletleri alarak Türkiye’de bir ilke imza attık. Gönüllü bir kültür elçisi olarak müzemizi daha geniş tutacağız. Covid nedeniyle aksamalar yaşandı. Ama pandemi bittiğinde buraları vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” dedi.
(MŞN-
Yakın Plan Hakkında
Geç saatlere kadar, büyük emekler sarf edilerek çekilen dizilerin kamera arkası görüntüleri, setlerin günlük çalışma tempoları, oyuncular, yapımcılar ve senaristlerle çok özel röportajlar Yakın Plan ile evlerinize geliyor… Başarılı ve güzel sunucu Esra Balamir ile bu eğlenceli ve keyifli serüveni sakın kaçırmayın! Yakın Plan, her Cumartesi saat 23:00'de Beyaz TV’de…...
devamı
19 Ocak 2021 Salı günü yayınlandı