Siirtte Helikopterli Uyuşturucu Operasyonu.

Siirt'te yaklaşık 1 yıldır takibe alınan uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda 39 kilogram esrar maddesi ve 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilirken, olay ile ilgili 8 kişi tutuklandı, firari 4 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılığı Emniyet Müdürlüğü 


Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2011 yıllında başlayan ve bu güne kadar düzenlenen 3 ayrı operasyon ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada, ' Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; Baykan ilçesinde H.K. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramada 4 kilo 785 gram kubar esrar ele geçirilirken, H.K. gözaltına alındı. İl merkezinde bir araçta yapılan aramada 21 kilo 435 gram toz esrar ele geçirilmiş, araç içerisinde bulunan S.B., A.B. ve M.F.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Yürütülen planlı çalışmanın operasyona dönüştürülerek sonlandırılması amacıyla, 24 Nisan 2012 günü Siirt il merkezi, Pervari, Baykan ilçeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde helikopter destekli eş zamanlı operasyon başlatılmıştır. Pervari ilçesinde H.B. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda toplam 10 kilo 695 gram kubar esrar ile 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu otomatik silah, Baykan ilçesinde ikamet eden N.B. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda 2 kilo 85 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında, F.A., K.B. ve N.B. isimli şüpheliler ekiplerimizce, H.B. isimli şüpheli ise Şırnak KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimat doğrultusunda gözaltına alınmışlardır. H.B., E.B., N.Ç. ve S.B. isimli şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yürütülen tahkikat kapsamında toplam 39 kilogram esrar maddesi ve 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak toplam 12 şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak suçundan işlem yapılmıştır ' denildi.

İki operasyonda adli makamlara sevk edilen 4 şahıs ve 24 Nisan 2012 tarihinde yapılan operasyonda ise gözaltına alınan 4 şahıs olmak üzere toplam 8 kişinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı, firari olan 4 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.
27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı