Selçuk A-1 Kapalı Cezaevi Kapatıldı

Adalet Bakanlığı'nın aldığı kararla, devrini tamamlamış eski cezaevlerinin kapatılması kapsamında yer alan Selçuk A-1 Kapalı cezaevi kapatıldı. Cezaevinde bulunan 18 hükümlü ve tutuklu İzmir Aliağa Şakran ve Buca Cezaevlerine nakledildi.
Adalet Bakanlığı Ayhan Boyacı İnsan Hakları Devlet Hastanesi İnsan Hakları Komisyonu 


Selçuk'ta oldukça eski binada hizmet veren 4 koğuşlu cezaevi, bakanlığın çıkarmış olduğu karar kapsamında kapatıldı. Selçuk Cezaevi'nde bulunan 17 hükümlü Aliağa Şakran Cezaevi'ne nakledilirken, bir tutuklu mahkum ise Buca Cezaevine götürüldü. Cezaevinin tahliyesi için Selçuk Cezaevi çevresinde ve cezaevi kapısında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yakınlarıyla Selçuk'ta son kez açık görüşe çıkan mahkumlar, Selçuk'tan götürüldükleri için oldukça üzüntülü oldukları gözlendiler. Mahkum yakınları ise, yeni cezaevinin uzak olduğunu, bundan böyle görüş için çok zorlanacaklarını dile getirdiler.

Mahkumların önce eşyalarının boşaltıldı. Daha sonra geniş güvenlik önlemleriyle cezaevi aracına bindirilen mahkumlar, önce Selçuk Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolleri yaptırıldı. Ardından da ilçeden ayrıldılar. Kapatılan Selçuk Cezaevi'nde bulunan hükümlülerin Aliağa Şakran, bir tutuklunun ise Buca Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

Öte yandan, Selçuk Cezaevi'nde görev yapan 8 gardiyanın da değişik cezaevlerinde görevlerine devam edecekleri öğrenildi.

Cezaevinin kapatılması konusunda bilgi veren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İnsan Hakları Komisyonu'nun yaptığı inceleme kapsamında fiziki şartları uygun olmayan cezaevleri arasında bulunan Selçuk Cezaevi'nin kapatılmasına karar verildiğini, bu çerçevede buradaki mahkum ve tutukluların fiziki şartları uygun, modern cezaevlerine gönderildiğini belirtti.
2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı