Şehit Er Küpeli Son Yolculuğuna Gözyaşları İçinde Uğurlandı

Şırnak ' ın Beytüşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Serdar Küpeli, memleketi Adıyaman ' da gözyaşları arasında toprağa verildi.Adıyaman ' ın Besni ilçesine bağlı Kesecik köyünde toprağa verildi. Adıyaman ' a hava yoluyla getirilen şehidin naaşı Kesecik köyüne getirildi. Yüzlerce araçlık konvoyla köye getirilen şehidin naaşı cenaze arcından alınarak askerlerin omuzlarında cenaze namazının kılınacağı yere getirildi.
Şehit Kesecik Jandarma Mahmut Demirtaş Mehmet Erdoğan 


Şehit yakınları Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılarak göz yaşlarına boğuldu. Şehit yakınları tabuta sarılarak ağlarken şehit babası Mehmet Küpeli metanetini koruyarak bir damla göz yaşı dökmedi. Bazı şehit yakınları tabuta sarılarak feryat edince diğer şehit yakınları “Şerefsizleri bize güldürmeyin” diyerek tepki gösterdi.Başka bir şehit yakını ise, “Ağlamayın, ağlamak bize yakışmaz. Kaldırdığımız bayrağı kimse indiremez. Bu vatanı şehitlerin kanıyla kurduk biz” diyerek terör örgütü ve yandaşlarına tokat gibi cevap verdi.

Acılı baba Mehmet Küpeli ' nin tavrı ise görenleri duygulandırdı. Şehidin askeri üniforma giyen kardeşi Tayfun Küpeli Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılınca, baba oğlunu işaret ederek, “Buda hazır, buda hazır. Buda yetişiyor” dedi.

Baba, ağlayanları da “Ben babasıyım, ben ağlamıyorum. Oğlumun yüreği mangal gibidir”Tabuta sarılan diğer oğlunu göstererek, “Buda hazır, buda hazır. Buda yetişiyor” diye konuştu.Şehidin Kardeşi Tayfun Küpeli, giydiği askeri kıyafet ile ağabeyine son selamını verdi.

Şehit Jandarma Er Serdar Küpeli ' nin özgeçmişinin okunmasından sonra Müftü Mevhmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından Müftü Mehmet Ali Öztürkçü namaza katılanlardan helallik istedi. Daha sonra şehidin tabutu askerlerin omzunda köyün şehitliğine götürülerek burada toprağa verildi.Köyde düzenlenen cenaze namazına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.
4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı