Şehit Dayısı Çayıroğlu: Acımız Büyük, PKK Ve Terörist Sorununu Çözün

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda şehit olan 8 askerden Piyade Er Umut Bulut'un Samsun'daki evine ateş düştü. Bulut'un 9 aylık oğlu babasız büyüyecek. Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi'nde oturan Bulut ailesine acı haberi askerler getirdi.
Piyade Umut Bulut Mustafa Bulut 


Askerler, gazetecilerin aile fertlerinden ve evin çevresinden görüntü almasına izin vermezken, baba Mustafa Bulut, taziyeleri kabul etti. Anne Gülbahar Bulut ile şehidin eşi Özlem Bulut, sinir krizi geçirdi. Acılı aileye sağlık görevlileri müdahale etti. 9 aylık Selçuk isminde bebeği olan şehir Piyade Er Umut Bulut'un terhisine de 5 ay kaldığı öğrenildi.

Şehidin dayısı Önder Çayıroğlu, ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu olduğunu söyledi. Şokta olduklarını ifade eden dayı Çayıroğlu, ' Acımız çok büyük. Ben hala şoktayım. Yüreğimize ocağımıza acı düştü. Bunu yaşamak lazım. Ama biz bu ülkeyi zor şartlarda kurtardık, destan yazdık. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Yine biz ülkemizin her karışına yüzlerce binlerce şehit vermeye hazırız. ' dedi.

Terör konusuna da değinen dayı Çayıroğlu, ' Biz sesimizi duyuramadık. Bu bölgelerimizde başka sorunların çözülmesini isterdik. Buradan ülkenin yöneticilerine sesleniyorum. Bu ülkede hala masa başında Kürt sorunu diye çözüm üzerinde uğraşıyorlar. Bu ülkede Kürt sorunu yok. Ne Kürt'ün, ne Laz'ın, ne Çerkes'in ne bilmem başkasının halkla, birbirleriyle bir sorunu katiyen yok. PKK ve terörist sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Ülkeyi bu şekilde yönetenlere şehit vermeye ise razı değiliz. ' ifadelerini kullandı.
19 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı