Şehit Babası: Diğer Oğlumu Da Askere Göndereceğim

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Komando Çavuş Süleyman Güleç ' in babası Halil Güleç, “Diğer oğlum hazır asker, onu da göndereceğim” dedi.
Başbakan Halil Güleç Hastane Jandarma Piyade 

Şehit Süleyman Güleç ' in şehadet haberi Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki ailesine tez ulaştı. İznik Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gök ile İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu tarafından verilen şehadet haberi köyü üzüntüye boğdu. Fenalaşan anne Canan Güleç, ambulansla İznik Devlet Hastane ' sine kaldırıldı. Acılı anne, buradaki müdahalenin ardından evine gönderildi. Gözyaşlarına boğulan baba Halil Güleç ise güçlükle sakinleştirildi.

Terör örgütüne lanet yağdıran Halil Güleç, “Bizim ciğerimiz yandı, bundan sonra kimsenin ciğeri yanmasın. Hiçbir şey diyecek halim yok. En son cuma günü görüştük. ' Kelle koltuğumuzun altında, hep dağda duruyoruz ' dedi. Hep iyi olduğunu söylüyordu, başka bir şey demiyordu. Cenab-ı Allah en kısa zamanda bu teröristlerin ayaklarını kaydırsın, başka da diyecek bir şeyim yok. Küçük kardeşi de muayene oldu, hazır asker. Onu da göndereceğim” diye konuştu.

Akrabası Muhammet Tekin ise, “Geriye dönsünler, ecdadının ettiklerine bir baksınlar. Bu millet Çanakkale ' ye yedi düveli gömdü. 4 tane çapulcunun hakkından gelemiyorlar. Beceremiyorlarsa bırakıp gitsinler, becerenler mutlaka vardır, bunu da bilsinler. Bu millet boş değil. Sayın başbakan, hangi yüzle çıkıp hala onlara 'Kardeşim' diyor. Kardeşleri biziz esas. Onun kardeşim diyeceği kişiler Türk milletidir. Gelsinler de bu şehit ailesinin halini bir görsünler. Şunu bilsinler ki, bu millet sahipsiz değildir. Onların hakkından biz geliriz, vallahi de geliriz, billahi de geliriz.” dedi.

Önümüzdeki mart ayında askere gidecek olan şehidin kardeşi Güleç Güleç ise, “Başbakan, bak duy sesimi! Senin oğlun Yalova otellerinde keyif çatarken, bizim askerciklerimiz şehit oluyor. Sen oğlunu kendin çürüğe çıkarttırıyorsun. Dün akşam mesaj atmış, ' Kardeşim, ben iyim, babama söyle ' diye. Martta ben de gideceğim askere, o PKK ' lıların hepsini öldüreceğim.” diyerek, abisinin intikamını alacağını söyledi.

Anneannesi Zeliha Işık ise gözyaşlarına boğularak, “Kurban bayramına gelecekti tatlı kuzum. Tatlı Süleyman ' ım, yandık cayır cayır. Kurbana gelecekti, artık gelemeyecek tatlı kuzum.” diyerek ağladı.
3 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı