Saniyeler içinde yerle bir oldu

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa ' patlatma ' yönetimiyle köprü yıkımı gerçekleşti.
Kentsel Dönüşüm Yasası Kentsel Dönüşüm Projesi 


TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı.

2,5 SANİYEDE YERLE BİR OLDU


Emülsiyon tip patlayıcıların patlatılmasının ardından köprüler 2,5 saniye içerisinde yerle bir oldu, çevrede yoğun bir toz bulutu oluştu. Her bir köprü için 61,5 kilogram patlayıcı ve 25 gecikmeli kapsül kullanıldı.

Patlatma sırasında yaşanacak taş fırlaması ve gürültü şiddetine karşı güvenlik tedbirleri alındı. Köprüler 4 kat tel ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Köprülerin etrafında 300 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu.

Köprülere döşenen patlayıcıların patlatılmasının ardından, ekipler molozların kaldırılması için çalışma başlattı.

TEM OTOYOLU ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Çalışma nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan TEM Otoyolu, temizlik çalışmalarının ardından saat 12.00'de yeniden açılacak. Bu saate kadar trafik, Ankara-İstanbul istikametinde Dilovası gişelerinden D-100 Karayolu'na, İstanbul-Ankara istikametinde ise Gebze gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirilecek.

Öte yandan TEM Otoyolun'un trafiğe kapatılması nedeniyle İstanbul istikametinde araç kuyrukları oluştu.

21 Eylül 2014 Pazar günü yayınlandı