Salih Mirzabeyoğlu Yeniden Yargılama Talep Etti

Yasadışı İBDA/C örgütünün lideri olduğu iddiasıyla 28 Şubat sürecinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ''Salih Mirzabeyoğlu'' takma adı ile tanınan Salih İzzet Erdiş, yeniden yargılama talebinde bulundu. Erdiş infazın durdurulmasını ve tahliyesini de talep etti.
Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat İstanbul Adliyesi Salih Mirzabeyoğlu 


28 Şubat sürecinde yapılan yargılamanın ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu ' nun avukatı Hasan Ölçer yeniden yargılama talebinde bulundu. Aralarında 13 avukatında bulunduğu bir grup yeniden yargılama başvurusu öncesinde Çağlayan ' daki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Adliye önünde yaptığı açıklamada “28 Şubat döneminde yapılmış hukuksuzlukların en bariz ve en sembol ismi Salih Mirzabeyoğlu” diyen Avukat Hasan Ölçer, şunları söyledi: “Mirzabeyoğlu 16 yıldır cezaevinde bulunuyor. Kendisi bu hukuksuzluğun ve haksızlığın önüne geçmek maksadıyla bunun telafisi anlamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ' ne yargılamanın yenilenmesi anlamında bir başvuru yapmak üzereyiz.”

Bugünün Türk demokrasi ve hukuk tarihi açısından fevkalade önemli bir gün olduğuna inandıklarını belirten Avukat Ölçer, “28 Şubat emir komuta zinciri ve emir kumanda yargısı çerçevesinde alınmış kararların bugün için belki sona ermesi adına Türk hukuk tarihi adına bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı Türk hukukçuları tarafından özellikle son günlerde son aylarda hukuksuzlukların önüne geçmek adına çok ciddi bir gayret seziyoruz. Bu gayretlerin bugün itibariyle de bir zirve noktasına gelmesini ve 28 şubata bir nokta konulmasını Türk yargısına sunmuş bulunmaktayız. Diğer avukat arkadaşlarla birlikte ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte bu dilekçeyi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine vermek üzereyiz” dedi.

Ölçer ' in adından kısa bir açıklama yapan Hukukçular Derneği eski başkanı Kamil Uğur Yürekli ise,“Çok ciddi hak ihlalleri ve işkenceler yapıldı. Adil yargılanma hakkı ortadan kaldırıldı. Evrensel hukuk kuralları açısından baktığımızda kendisini bir fikir suçlusu olarak görebiliriz. Yeniden yargılanma sürecinin Türkiye ' de bir çok dava açısından açıldığı bu dönemde kendisine de bir yeniden yargılanma hakkının verilmesi gerekiyor. Bu açıdan yapılan müracaat çok önemli ve değerli” diye konuştu.

Açıklamanın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ' ne sunulan yeninden yargılama talebini içeren dilekçede 16 yıldır cezaevinde bulunan Erdiş ' in daha fazla telafisi imkansız zararlara uğramaması için hakkındaki mevcut hükmün infazının durdurulması ve tahliyesine karar verilmesi talep edildi.
28 Haziran 2014 Cumartesi günü yayınlandı