PKK Ne Zaman Silah Bırakıyor?

İşte Ruşen Çakır'ın PKK'nın silah bırakması ve İmralı süreci ile ilgili söylediği dikkat çeken açıklamarı;
Abdullah Öcalan İmralı Adası Ruşen Çakır Kanıt Dizisi Ahmet Türk 


Ruşen Çakır: PKK sürecin yürüdüğünü göstermek için sembolikte olsa bir grubunu geri çekebilir. Bu haberlerin kaynağı belirtilmiyor. Büyük ihtimalle istihbarat servislerinden alınmıştır. Süreci yürüten MİT. Bu bilgilerin PKK kaynaklarından alındığını düşünmüyorum. PKK yakın haber kaynaklarına baktığımız vakit bu tarz bir bilgiye rastlanılmadı.

'GÖRÜŞMELERE HIZ VERİLDİ'
Ruşen Çakır:Yeni yılla birlikte İmralı görüşmelerine hız verildi. İmralı görüşmelerinin olumlu yönde gittiğine dair izlenim verildi. Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın Öcalan ile görüşmesine müsaade edildi. Fakat görüşmeler sırasında yaşanan Paris infazları olayların akışını karıştırdı. Henüz görüşmeleri ne ölçüde karıştığını göremiyoruz ve bilmiyoruz.

'KANDİL İLE İMRALI ARASINDA NET BİR GÖRÜŞME BAĞLANTI YOK'
Ruşen Çakır: Bu görüşmelerde önemli bir noktası ise, Öcalan ile görüşmelerde Kandil haberdar mı? Öcalan ile Kandil arasında bir bağlantı olduğuna dair resmi bir Kanıt şuan yok. En azından şunu tahmin edebiliyoruz. Öcalan ile görüşen istihbarat teşkilatı oradan aldıkları bir takım bilgileri PKK'ya iletiyor olmalılar. Ama yinede Öcalan'ın doğrudan PKK ile temas kurması yönünde bir beklenti var. Bunun birlikte ev hapsi gibi söylemlerde söz ediliyor.

'MUSTAFA KARASU ÖCALAN PADİŞAH DEĞİL'
Ruşen Çakır: Abdullah Öcalan 1999 yılından beri içeride. Hangi koşullarda kaldığını tam olarak bilinmiyor. Örgütün içerisinde Öcalan ile birlikte oluşan güç dengeleri bulunmakta. Abdullah Öcalan bu kişileri gözetmeden bir takım yükümlülüğün altına gireceğini sanmıyorum. Diyelim ki Öcalan böyle bir insiyatifi kullandı, İmralı'da kendi çıkarları gözetecektir.

'SÜRECİN BAŞARISIZ OLMASINI İSTİYORLAR'
Ruşen Çakır: Bu sürecin başarısız olmasını isteyen çok sayıda insanlar var hem içeride hem dışarıda. Dış güçler Öcalan'ın kimseyi muhattap almadan devletle görüşmesinden son derece rahatsız. Çünkü bu sürece müdahale edemiyorlar. Eğer görüşmeler olumlu yönde giderse, kendilerine yakın kişileri provoke edip süreci sabote etmek isteyeceklerdir. Bu yüzden İmralı, devlet görüşmelerinde mümkün olduğunca Kandil'in katılması gerekir. Aksi taktirde büyük arızalar çıkabilir.
Kanıt Dizisi Hakkında
İstanbul Emniyet Müdürlüğü cinayet masasından Başkomiser Orhan ve Komiser Selim her hafta başka bir cinayeti çözmeye çalışıyorlar. İkilinin bulduğu delilleri Kriminal Laboratuvarda değerlendiren Zeynep ve Bahar ile Adli Tıp'ta cesetlere otopsi yapan Doktor Ece ise cinayetlerin çözülmesine yardımcı oluyorlar. Cinayetlerin çözülmesinde yardımcı olan teknikleri ve bunların tarihsel gelişimini ise Prof. Dr. Sevil Atasoy anlatıyor. 36. bölümden itiba...
devamı
29 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı