Paralel Yapı Dinamit'te deşifre oldu

Hacker Muhammed Fatih Ergün, ABD ' nin, aralarında generallerin de bulunduğu önemli kişilere ait, geçmişe dönük tüm telefon konuşmalarını uyduda toplayabildiğini ve bu konuşmaların da rahatlıkla dinlenebildiğini söyledi.
Latif Şimşek Hacker Retrospektif Paralel Yapı Dinleme Cihazı 


Beyaz TV'de yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın yorumladığı Dinamit programına telefonla bağlanan Hacker Muhammed Fatih Ergün, paralel yapıyla ilgili çok ciddi iddialarda bulundu.

Kendisine ait olan geçmişe dönük kayıt yapabilen dinleme cihazlarını paralel yapının çaldığını iddia eden Ergün, “Hrant Dink cinayetiyle ilgili geçmişe dönük konuşma kayıtlarının benim cihazlarla yapıldığını düşünüyorum” dedi.

Hacker Muhammed Fatih Ergün'ün açıklamaları şöyle:


Latif Şimşek, “Sizin sahip olduğunuz ve çalınan o cihaz geçmişe dönük telefon konuşmalarını ve haberleşme bilgilerini uydudan indirebiliyor muydu?”

Ergün, “Ben Haziran 2005 ve Eylül 2006 tarihleri arasında Uzakdoğu'dan getirttiğim ekipman ve yazılımlarla sanal dedektiflik hizmetleri sunuyor, iletişim tespiti yapıyor, iletişim ve data uydularının üzerinden telefon görüşmelerinin geçmişe dönük retrospektif kayıtlarını elde ediyor ve satıyordum. 300 tane müşterim vardı. Bu Türkiye'de adli makamlardaki benim dava dosyalarımla da müdelleldir. Ben bu olay nedeniyle Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 220 yıl ceza istemiyle yargılanıyorum.”

Latif Şimşek, “Bu ceza dinleme suçundan mı isteniyor?”


Ergün, “Hayır. Polisin marifetiyle üzerime atılı suçun vasıf ve mahiyeti değiştirilmiştir. O zaman ben özel hayatın gizliliğini ihlal eden bir suç işlediğim halde üzerime atılı suç dolandırıcılığa dönüştürülmüştür. Oysa ben 300 kişiye bu kayıtları teslim etmişimdir ve hiç birisi mağdur değildir.”

Latif Şimşek, “Peki suçsuzluğunuzu ispat edebilmek için dinleme yaptığınız o 300 kişiyle ilgili mahkemeye delil verdiniz mi?”

Ergün, “Ben Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 13 Eylül 2006 günü gözaltına alındığımda polise ifade vermeyi reddettim. Çünkü samimiyetlerine inanmıyordum.”

Latif Şimşek, “Sizin bu cihazlarınızı paralel yapının çaldığına nasıl emin oluyorsunuz?”

Ergün, “Analitik okumalarla böyle olduğunu düşünüyorum. Mahkemeye de bu doğrultuda ifadeler verdim. Resmi bir belgeyle kanıtlayacak durumda değilim. Fakat bugün yaşanan olaylar çok daha iyi gösteriyor ki bu analitik okumalarımız doğrudur.”

Latif Şimşek, “Sizin cihazlarınızla yapıldığını düşündüğünüz dinlemeler var mı?”

Ergün, “Hrant Dink cinayetiyle ilgili geçmişe dönük konuşma kayıtlarının benim cihazlarla yapıldığını düşünüyorum”

Latif Şimşek Hakkında
Latif Şimşek 01.05.1963 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlkokulu Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bitiren Latif Şimşek, 1982 Yılında Ankara Merkez imam Hatip Lisesi (Şimdiki Tevfik İleri İmam Hatip Anadolu Lisesi) ni bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek okulu’na girdi. 1987 yılında bu okuldan mezun oldu ve aynı yıl Türkiye Gazetesi Ankara Temsilciliğinde muhabir olarak çalışmaya başladı. Polis-adliye muhabirliğinden baş...
devamı
20 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı