Özal’ın Cenazesi Adlı Tıp’ta, Suikast Delili Müzede

8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal ' ın ölümü ile ilgili iddiaların araştırılması için mezarı açılarak cenazesi çıkartılırken, ANAP Kongresinde 1988 yılında düzenlenen suikasta kurşunların izini taşıyan mikrofon direği ise Turgut Özal Müzesi ' nde sergileniyor.
Turgut Özal Cumhurbaşkanı Anavatan Anavatan Partisi Anıt Mezar 


Topkapı Anıt Mezar ' da merhum Özal ' ın mezarını açılarak cenazesinin ölüm iddialarını araştırılması için, incelenmek üzere Adlı Tıp Kurumu ' na kaldırılmasına karşın, 18 Haziran 1988 günü Anavatan Partisi'nin olağan genel kongresinde kürsüde konuşurken Özal ' a düzenlene suikasta açılan ateşle kurşunların değdiği mikrofon direği ise müzede sergileniyor.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi girişinde bulunan Turgut Özal Müzesi ' nde, Özal ' a ait çok sayıda kişisel eşyanın yanında Özal ' a düzenlenen suikast esnasında kurşunların isabet aldığı mikrofon direği de sergileniyor.

4 TANEMERMİ İZİ VAR

Suikast delili olan mikrofon direği, “Suikast Sırasında Merminin Çarptığı Mikrofon Direği” tanıtım kartı ile sergileniyor.ANAP Kongresinde Kartal Demirağ adlı bir saldırgan tarafından iki kez ateş edildiği belirtiliyor. Ancak mikrofonda 4 tane mermi izi bulunuyor. Olay da, sıkılan kurşun Özal'ın önünde bulunan mikrofonun ayağında sekip sağ el başparmağını yaralamıştı.

2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı