Osman Baydemir: Nevruz barışın ve kardeşliğin tecellisi olsun

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Nevruz kutlamalarında bir konuşma yaptı. Baydemir ' Ey yerin göğün sahibi Allahım sana şükürler olsun Diyarbakır özgürlüğe doğru ilerliyor. Nevruzunuz kutlu olsun. Seyit Rıza'dan Mazlum Doğan'a bugüne kadar kimin emeği özgürlük mücadelesinde geçmişse onun önünde saygıyla eğiliyorum. ' dedi.
Aslı Aydıntaşbaş Mazlum Özgürlük Can Dündar Celal Talabani 


Nevruz alanında barışın başkentinden Suriye'ye, İran, Irak'a selam gönderdiğini belirten Baydemir, Nevruz'un aydınlık ve güzellik olduğunu kaydetti. Baydemir, Suriye'deki Kürt bölgesindeki PYD'nin başkanı Müslim Salih'e, Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye de selam gönderdi. Baydemir, ' Bu Nevruz barışın ve kardeşliğin tecellisinin Nevruzu olsun. Özgürlük mücadelesinde yolunuz açık olsun. ' dedi.
Can Dündar Hakkında
Can Dündar (d. 16 Haziran 1961, Ankara) araştırmacı, gazeteci ve belgesel yapımcısı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1979'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı. 1986'da İngiltere'de London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bili...
devamı
21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı