Ömer Çelik'ten dikkat çeken saldırı açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi roman haline getiren Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.
Avrupa Ömer Çelik Fransa Kültür ve Turizm Bakanı 


'Oradaki masum insanların katledilmesi alçakça bir cinayettir' diyen Ömer Çelik 'Bu saldırının detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerekir. Birincisi bizi ilk andan itibaren üzen şey şu; uluslararası ajansların Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan dergiye saldırı yapıldı gibi bir cümleyle bunu vermeleri. Bu cümle aslında bu eylemi yapanların oluşturmak istediği algıya hizmet ediyor' şeklinde konuştu.

'Bu saldırıyı gerçekleştirenler o karikatürleri bahane ederek bu saldırıyı gerçekleştirmişse bile bunun Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan dergiye saldırı şeklinde sunulması islamın algısı ve müslümanların algılanmasında oluşturulmak istenen negatif algıya hizmet edecek bir sonuç doğurur' diyen Ömer Çelik 'Bu durum hergün haberlerde gördüğümüz şekilde islamofobiye ve ırkçılığa karşı daha büyük bir destek oluşmasını sağlar. Bu da islam dünyası ile Avrupa arasındaki olumsuz algıların pekişmesine yol açar. İkincisi bu saldırıyı yapanlar her ne amaçla yapmış olsalar bile şunu bilelim; bunun herhangi bir şekilde o derginin yayın politikasıyla bağlantılı olarak sunulması dediğim gibi islamofobi dediğimiz olguya destek sağlamaktan başka bir şeye yaramaz. Bu saldırı masum insanlara yapılmış bir eylemdir şiddetle kınanması gerekir ben de bunu kayıtsız şartsız kınıyorum' ifadelerin kullandı.
7 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı