Öğretmenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğrencilik yıllarını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, 204 öğretmeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı. Resepsiyona katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 1969 ve 1973 yılları arasında okutan öğretmelerden Prof. Dr. Hasan Çelikkaya ve Semra Acar' da vardı.
24 Kasım Cumhurbaşkanı Öğretmenler Günü Recep Tayyip Erdoğan 


“HİTABET KABİLİYETİ SÜPERDİ”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tarihi resepsiyon ardından bugün A Haber ekranlarına çıkan Çelikkaya ve Acar, Cumhurbaşkanı'nın öğrencilik yıllarını anlattı. Cumhurbaşkanı'na 1969 ve 1973 yılları arasında öğretmenlik yaptığını söyleyen Çelikkaya, Erdoğan'ın sosyal yönünün ve hitabet kabiliyetinin çok kuvvetli olduğunu söyledi. O senelerde İstanbul'da yapılan bilgi yarışmalarını hatırlatan Çelikkaya, “Bilgi yarışmalarına Tayip Bey'in başkanlığında üç öğrenci katılırdı ve birinci olurlardı.” dedi. Erdoğan'ın öğretmenlerine son derece saygılı bir öğrenci olduğunu belirten Çelikkaya, “Bu özelliği halen devam ediyor. Makam, mevki ve başarılar onun ahlakını bozmuyor.” şeklinde konuştu.

“DÖNEMİN EN POPÜLER ÖĞRENCİSİ”
Erdoğan'ın sanat tarihi dersinden öğretmenliğini yapan Semra Acar ise Cumhurbaşkanı'nın başarılı bir öğrenci olduğuna ve arkadaşları ile uyumuna dikkat çekti. Acar, “Sayın Cumhurbaşkanı okulumuzun müzakere kolu başkanıydı. Ayrıca okulumuzdaki spor faaliyetlerinde çok aktif rol oynuyordu. O devrin en popüler, en entelektüel, en donanımlı ve güçlü öğrencisiydi. Kendisiyle her zaman guru duydum ve duymaktayım.” dedi.

“ALLAH KISKANANLARI ISLAH ETSİN”
Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına değinen Acar, Saray'ın Erdoğan ile eşinin sade ve güçlü kişiliklerini yansıttığını savunarak “Ben Saray'a coşkuyla ve sevinçten ağlayarak girdim. Ama dualarla girdim. Sanki evimiz gibi hissettik. Kıskananları Allah ıslah etsin diyorum. Allah inşallah Cumhurbaşkanımızı Başkan olarak kutlamayı nasip eder. “ şeklinde konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
25 Kasım 2014 Salı günü yayınlandı