Öğrencilerden Atatürk'e Saygı Nöbeti Kuyruğu

Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilköğretim öğrencileri Atatürk Anıtı yanında ' Ata'ya saygı nöbeti ' tutmak için kuyruğa girdi.
Atatürk Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Ulusal Egemenlik 


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. yıldönümü Türkiye'de coşkulu kutlamalarla başladı. Adana'da ise ilköğretim öğrencilerinin Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygısı görenleri hayrete düşürdü. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bayram kutlamaları çerçevesinde 12 ilköğretim okulunun izci gurupları Atatürk Parkı içindeki Atatürk Anıtı önünde sabah saat 08:00'den 15:00'a kadar ' Ata'ya saygı nöbeti ' tuttu. Öğrenciler çok sevdikleri Atatürk'ün anıtının önünde nöbet tutabilmek için anıtın yanında uzun kuyruklar oluşturdu. 5'er dakikalık arayla nöbet tutan öğrenciler sıranın kendilerine gelmesi için sıcağa aldırmadan kuyrukta uzun süre bekledi.

Öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye'yi kurtardığı için çok sevdiklerini bu belirterek, ' Bugünü bize bayram olarak hediye eden atamızı çok seviyoruz. Çünkü o ülkemizi düşman işgalinden kurtarıp bizim özgürce yaşamamızı sağladı. Burada beklemek biraz zor oluyor ama Atatürk için buna değer. Keşke Atatürk bugün yaşasaydı ' dedi.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı