Nevşehir’de İsrail Protesto Edildi

Nevşehir ' de teravih namazı sonrasında toplanan yüzlerce kişi İsrail ' in Filistin topraklarına saldırmasını protesto etti. İsrail ' e destek veren ülke liderlerinin maketlerini yakan kalabalık gurup İsrail aleyhine sloganlar attı.
Almanya Filistin Mısır Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Müslümanlar 


Nevşehir ' de İsrail ' in Filistin ' e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yüzlerce kişi İHH Nevşehir gönüllüleri öncülüğünde Gülbahçe önünde bir araya geldi. Ellerindeki Filistin bayrakları ile protesto gösterisine katılan vatandaşlar “Hamas ' a selam direnişe devam, kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar attı.

Filistin ' de hayatını kaybeden Müslümanlar için Kuran-ı Kerim ve Fetih Suresinin okunmasıyla devam eden etkinlikte daha sonra Filistin halkı için dua edildi.Dua sonrasında bir konuşma yapan İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, İsrail ' in tüm dünyanın gözleri önünde Filistin ' de katliam yaptığını söyledi. Filistin ' de henüz kundaktaki bebeklerin dahi İsrail bombalarının hedefi olduğunu ifade eden Öncel, bu katliamın sorumlularının başta ABD olmak üzere İsrail ' e destek veren tüm Avrupa ülkelerinin liderleri olduğunu kaydetti.

Öncel ' in konuşmalarının ardından alanda vatandaşlar ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ' nun maketlerini ateşe verdi. Kalabalık gurup daha sonra Gazze ' de canlı kalkan olmak için imza topladıktan sonra dağıldı.
21 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı