Neşet Ertaş'ın Cenazesi Kırşehir'e Gönderildi

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın cenazesi memleketi Kırşehir'e gönderildi. İzmir'den uçakla Esenboğa Havaalanı'na getirilen Ertaş'ın naaşını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay karşıladı. Esenboğa Havaalanı'nda uçaktan alınan naaş Ertaş'ın vasiyeti gereği defnedileceği memleketi Kırşehir'e gönderilmek üzere cenaze arabasına nakledildi. Havaalalanı'nda Ertaş'ın ailesinden kızı Döne Ertaş, oğlu Hüseyin Ertaş ve eşi Leyla Ertaş da bulundu.
Neşet Ertaş 


Basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ' Bizim gerçekten binbir renkli kültür köprülerimizin en yüce direklerinden birisi Muharrem Ertaş'dan gelen Anadolu bozkırının o güzel geleneğinin , o güzel sesinin en yüce temsilcilerinden birisi sevgili Neşet Ertaş, dün onu fani dünyadan, onun deyimi ile 'bu yalan dünyadan' edebiyata uğurlamanın hazırlığını yaptık. Bu sabah erkeden ailesi, çocukları, yakınları İzmir'den Ankara'ya geldiler. Ankara Valimiz ve arkadaşlarımız aileyi burada karşılamak için gerekli hazırlıkları yapmışlardı. Teşekkür ediyorum. Birazdan aile ile birlikte Neşet Ertaş'ı baba toprağına , özyurduna, doğum yerine ve babasın hemen yanıbaşına alıp Kırşehir'e götüreceğiz. Kırşehir'de Ahi Evran Camisi'nin avlusunda onu ebediyete uğurlayacağız. Bütün kalbimle şuna inanıyorum. Sesiyle, sazıyla, sözüyle , şiiriyle, duygularıyla , ailesiyle ülkelerin kültür yaşamına , toplumların kültür yaşamına büyük eserler katmış olan insanlar sadece bu yalan dünyadan ayrılırlar. Ölmezler. Onu bugün gerçek anlamıyla ebediyete uğurladığımızı düşünüyorum. Rahmet diliyorum ' dedi.

Neşete Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ise ' Herkes sağolsun, sağolsunlar tüm sevenleri, o bizden çıktı, büyüklerimiz ilgileniyorlar ' diye konuştu. Daha sonra Ertaş'ın naaşını taşıyan cenaze arabası konvoy halinde Kırşehir'e doğru yola çıktı.
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı