Neşet Ertaş'ın Cenazesi (Ertuğrul Günay Neler Söyledi)

Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş, son yolculuğuna böyle uğurlanıyor.Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı, yorumcu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 74 yaşında İzmir'de hayata veda etti. Usta sanatçının ölümüyle tüm hayranları, yakınları, sanat dünyası, siyasiler ve memleketi Kırşehir halkı yasa boğuldu.
Adalet Bakanlığı Adnan Menderes Havalimanı Ertuğrul Günay Alaaddin Yüksel Bağbaşı 


Anadolu ozanlığı geleneğinin günümüzdeki temsilcisi olan, türkülerin ustası Neşet Ertaş'ın cenazesi, saat 04.30 sıralarında, yakınları tarafından hastaneden alındı.

Gözyaşlarını tutamayan sevenleri, cenaze aracını alkışlarla uğurladı.

Cenaze aracına, oğlu Hüseyin Ertaş, dünürü ve yeğeni Metin Taplak'ın da aralarında bulunduğu 14 kişilik bir kafilenin içinde bulunduğu minibüs eşlik etti.

Havaalanı'ndan önce cenaze aracı, Ertaş'ın Karabağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin yakınından geçti. Son kez evi ve mahallesi ile vedalaşan ünlü halk ozanı Ertaş'ın cenazesi Adnan Menderes Havaalanı Kargo Bölüm'ne götürüldü.

Buradaki işlemlerin ardından Ertaş'ın yakınları VİP salonundan geçerek THY ait 07.00 uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

Esenboğa Havalimanı'na getirilen Ertaş'ın cenazesi uçaktan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kültür Bakanlığı bürokratları ve diğer yetkiler tarafından indirildi.

Naaşın cenaze arabasına konulması ardından Günay ve Ertaş'ın yakınları VIP salonunda bir araya geldi. Daha sonra Ertaş'ın cenazesini taşıyan araç defnedileceği Kırşehir'e doğru karayoluyla yola çıktı.

Ankara'dan karayoluyla Kırşehir'e getirilen Ertaş'ın cenazesinin bulunduğu konvoy, şehrin girişindeki Adalet Bakanlığı Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Uygulama Tesisleri önünde Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer yetkililerce karşılandı.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ertaş'ın ailesi tesislere geçti. Ertaş'ın cenazesi buradan Kırşehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Neşet Ertaş'ın toprağa verileceği Kırşehir'deki hazırlıklar tamamlandı. Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, babası Muharrem Ertaş'ın kabrinin de bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'nda Neşet Ertaş'ın defnedileceği mezarı hazırladı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın toprağa verileceği memleketi Kırşehir'de büyük bir hüzün var.

Cenaze törenin düzenleneceği Ahi Meydanı'nındaki son hazırlıkların tamamlanmasının ardından, meydanda güvenlik barikatları kurularak çok sayıda alana giriş noktası oluşturuldu. .

Belediye ekipleri tarafından alanın temizliğinin yapılmasının yanı sıra tehlike oluşturacak ağaçlar budandı.

Ana cadde ve sokaklardaki birçok iş yerinin camlarına üzerinde “Ağla sazım, ağlanacak zamandır”, “Seni unutmayacağız” ve “Kırşehir öksüz kaldı” yazılı Neşet Ertaş'ın posterleri asıldı. .
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı