Mustafa Demir ve Süleyman Aslan'da Gözaltına Alındı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve HalkBank Genel Müdürü Süleyman Aslan'da Gözaltına Alındı (Yolsuzluk Operasyonu)... İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisinin düzenlediği ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de olduğu öğrenildi. Bugün düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da bulunuyor. Polis ekipleri şu anda Ataşehir'de bulunan Halk Bankası Genel Merkezi'nde arama yapıyor.
Yolsuzluk Soruşturması Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı Fatih Belediyesi Halk Bankası 


Fatih Belediye Başkanı da Gözaltında!
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisinin düzenlediği ihale yolsuzluğu operasyonunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu operasyon kapsamında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de gözaltına alındığı ve bilgisine başvurulacağı öğrenildi. Fatih Belediye Başkanlığı binasında hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinde binaya geldiği belirtilen polis, içeride inceleme yapıyor. Gözaltına alınan 1 kişi de emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Demir ' in bu sabah makamında gözaltına alındığı, ekiplerin makam odası ve belediyede arama yaptığı öğrenildi. Mustafa Demir ' e yöneltilen suçlamalar ise rant ve belediye ihalelerinde yolsuzluk. Fatih Belediyesi ' nin imara açmadığı arazilerin bazı işadamlarının rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açtırdığı iddia edilirken, Belediyenin de sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açtığı iddia ediliyor.

Öte yandan Başkan Demir hakkında Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar bulunuyor.

Halk Bankası Genel Müdürü de Gözaltında!

Bugün düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da bulunuyor. Polis ekipleri şu anda Ataşehir'de bulunan Halk Bankası Genel Merkezi'nde arama yapıyor.

HALKBANK HİSSELERİ DÜŞTÜ

Halkbank hisseleri Genel Müdür Süleyman Aslan'ın gözaltına alındığı haberlerinin ardından büyük kayıp yaşadı. Halkbank hisseleri saat 10.20 itibariyle yüzde 5,06 kayıpla 14,95 liraya düştü. Halkbank hisseleri dünü 15,80 liradan kapamıştı.

Halkbank'tan KAP'a yapılan açıklamada ise, Görsel ve yazılı Basında yer alan haberlere konu işlemlerle ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturma kapsamında Bankamızdan bilgi ve belge talep edilmiştir. Bankamız, olağan faaliyetlerini sürdürmekte olup gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir ' denildi.

17 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı