Mustafa Balbay Sincan Cezaevi'nden Serbest Bırakıldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Sincan Cezaevi'nden serbest bırakıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Hilmioğlu Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Mustafa Balbay 

Balbay'ı, Sincan Cezaevi'nden çıkışında eşi ve aralarında CHP milletvekillerin de bulunduğu çok sayıda CHP'li karşıladı. Balbay, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, kendini içeride kalan onlarca, yüzlere hak arayan tutukluya kapıyı kapatmış gibi sorumlu hissettiğini belirterek bu sürecin taze bir başlangıç olmasını umduğunu söyledi.

Balbay, yarın öğleden sonra Meclis'de yemin edeceğini belirterek ilk önce halka karşı yemin edeceğini kaydetti. ' Gelin tanış olalım ' diyen Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin çok önemli bir karar aldığını da vurguladı. Cezaevi'nde bulunan Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu gibi isimleri hatırlatan Balbay, 6 tutuklu milletvekilinin, belediye başkanlarının ve gezi olayları nedeniyle tutuklanan öğrencilerinde cezaevlerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Hak gasplarının giderilmesi için bir başlangıç olmasını umduğunu söyleyen Balbay, ' İlk aileme teslim oldum, her şeyi onlarla yaşadım. Daha sonra büyük ailem Türkiye'ye teslim olacağım, gazetem Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne teslim olacağım ' diye konuştu.

' Şu anda içeride hapis yatanlara karşı kapıyı ben kapatmış gibi kendimi sorumlu hissediyorum. Açın artık kapıları ' diyen Balbay, Türkiye'de hukuk güvenliği sorunun olduğunu ifade etti.
Halka hep inandığını söyleyen Balbay, toplumdan umudunu kesmediğini ifade ederek ' Ben halka karışacam. Onların bir parçası olacağım ' şeklinde konuştu
10 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı