Murat Karayılan Açıklaması (Murat Karayılan Basın Toplantısı ) PKK Kandil

Murat Karayılan Açıklaması (Murat Karayılan Basın Toplantısı Video)... Murat Karayılan Kandil Dağı'nda basın açıklaması yaptı. Aralarında yabacı basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda gazeteci Erbil'den karayoluyla Kandil Dağı yakınlarındaki Kandil beldesinde. Kandil'den ilk açıklama geldi. PKK, Mayıs'ın ilk haftasında çekileceğini açıkladı.
Basın Kuruluşu Kandil Dağı Abdullah Öcalan Anadolu Ajansı Murat Karayılan 


Kandil'den yapılan açıklamada PKK'nın Mayıs ayının ilk haftasından itibaren sınır dışına çekileceği belirtildi.

İmralı'da bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı “sınırdışına çekilin” çağrısının ardından PKK'lıların ne zaman çekileceği merak konusu olmuştu. Abdullah Öcalan'ın mektubunu Kandil'e götüren heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çekilmenin 25 Nisan'da başlayacağını söylemişti. Bu gelişme üzerine, basın mensupları, PKK'lıların çekilmesine yönelik açıklamanın yapılacağı Kandil'e akın etti.

Aralarında Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu yüzden fazla yerli ve yabancı gazeteci, Erbil'den karayoluyla Kandil'e gitti. Kandil Belediyesi önünde bir süre bekletilen gazeteciler, PKK'lılar tarafından basın toplantısının düzenleneceği yere götürüldü.

MAYIS'IN İLK HAFTASINDA
PKK'nın Kandil Sorumlusu Murat Karayılan, yaptığı açıklamada, PKK üyelerinin 5 Mayıs'ta çekilmeye başlayacağını söyledi.

TELEFON VE KAMERA YASAĞI
Bu arada, PKK mensupları, canlı yayın araçlarının bölgeye girişine izin vermedi. Bunun üzerine araçlar geri döndü. Açıklamanın yapılacağı yere cep telefonları da alınmadı.
25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı