Murat Göğebakan, Mavi Marmara Mağdurlarına Destek Verdi

Sanatçı Murat Göğebakan, Mavi Marmara saldırısının mağdurlarına destek vermek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önüne geldi. Eyleme sembolik olarak katıldığını belirten Göğebakan, ' Her ne olursa olsun, bir daha böyle bir şey olmasın. ' dedi.
Ağır Ceza Mahkemesi Mavi Marmara İstanbul Adliye Sarayı Çağlayan Adalet Sarayı Murat Göğebakan 


Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin gerçekleştirildiği ve 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili dava, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı. Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi dahil dört kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Dava öncesi Çağlayan Adalet Sarayı'nın önü ve Çağlayan Meydanı vatandaşlarla doldu. Sanatçı Murat Göğbakan da Çağlayan Meydanı'na gelerek Mavi Marmara saldırısının mağdurlarına destek verdi. Sembolik olarak destek vermek için geldiğini belirten Göğebakan, Hz. Ali'nin ' Sen ve ben aynı dindensek, din kardeşiyiz. Yok değilsek insan kardeşiyiz. ' sözünü hatırlattı. Göğbakan, ' Sembolik olarak biz buradayız. Kenarda bir köşede duruyoruz. Her ne olursa olsun bir daha olmasın bütün niyetimiz budur. ' şeklinde konuştu.

Mavi Marmara saldırısı sırasında gemide bulunan mağdurlardan Zeliha Sağlam da yaşadıklarını anlattı. İsrail askerlerinin masum insanları öldürdüğünü belirten Sağlam, saldırıda 2 arkadaşını kaybettiğini söyledi. Davanın açılacağı günü iple çektiğini belirten Sağlam, davanın İsrail'in yargılanamayacağı yönündeki algıyı ortadan kaldırdığını söyledi. Sağlam, ' Bize saldıran insanlara karşı bir dava açılmış olacak. Bundan vazgeçseler bile artık bu bir başlangıçtır. Ben iyi niyetliyim. Sonuca varılacağını düşünüyorum. ' ifadelerini kullandı.
6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı