Muhtar Turgut Sarıbaşak: “Huzurumuz kaçtı”

cezayirli vatandaşa polisin müdahalesi
Polis Hırsız Cezayir 

-muhtar Sarıbaşak'ın açıklaması
-olayın işlendiği sokak detayı

( EDİRNE -ÖZEL) EDİRNE

- Edirne merkez Kaleiçi Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Turgut Sarıbaşak, dün mahallede elleri kolları bağlı bir şekilde yerde yatan ve çevresine zarar vermeye çalışan bir Cezayir uyruklu vatandaş ile yanındaki kişilerin, mahalle halkını huzursuz ettiğini söyledi.

Edirne merkez Kaleiçi Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Turgut Sarıbaşak, mahallelerinde bazı pansiyonlarda yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların, mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Konuyla ilgi gazetecilere açıklama yapan Sarıbaşak, “Ne yazık ki mahallemiz Suriyeliler ve benzeri yabancı uyruklu vatandaşların bir durağı olmaya başladı.
Şu anda mahallemiz çok rahatsız. Dün yine bir olay oldu. Bu gibi olaylar yaralamalara kadar gitmeye başladı.
Fakat öyle bir zaman geldi ki artık saat gece 12'den sonra saat 04.00'a kadar ellerinde bira şişeleri, alkollerle sokakta grup halinde gezmeye başladılar. Bu insanlar Kaleiçi semtini mesken tutmaya başladılar” dedi.
“Son bir aydır yabancılar arttı” Son bir aydır mahallede dolaşan yabancı uyruklu şahısların sayının arttığı ifade eden Sarıbaşak, “Sanırsam bunlar Edirne'ye gelip yurtdışına kaçmak isteyen kişiler. Burayı bir geçiş noktası olarak kullanıyorlar. Kaçamadıkları zaman burada kalıyorlar ve bizim bölgemiz gibi yerleri mesken tutuyorlar. Korkarız ki yarın öbür gün hırsızlıklar başlayacak. Zaten duyduğumuz kadarıyla yarısından çoğu sabıkalı kişilermiş” şeklinde konuştu.
“Huzurumuz kaçtı” Mahallede yaşanan olaydan dolayı huzurun kaçtığını belirten Sarıbaşak, “Bizim isteğimiz emniyetimizin tedbirlerini daha da arttırması. Güvenliğin daha üst düzeye çıkarılması gerekiyor. En azından saat başı mahallemizde bir devriye atılsa bu gibi olayların önüne geçilebileceğini düşünüyoruz. Çünkü halkımız çok şikayetçi. Yaz ayı olmasına rağmen vatandaşlar gece camlarını açamıyorlar. Eski mahalle olduğumuz için vatandaşlar kapılarının önünde oturup geç saatlere kadar sohbet edebiliyorlardı artık bunu da yapamıyorlar. Artık çok bu iş tehlikeli bir noktaya doğru gidiyor. Kısacası huzurumuz kaçtı” ifadelerini kullandı.
10 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı