Muharrem İnce Suriye Tezkeresini Değerlendirdi

Muharrem İnce Tezkere Konuşması. Muhalefet tezkere üzerine söz aldı ve CHP'li Muharrem İnce konuştu. Suriye konusunda, TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.
Başbakan Tezkere Başbakan Yardımcısı Muharrem İnce Cemil Çiçek 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, şunlar kaydedildi: ' Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekatlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldın eşiğindedir.Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim. '

Kapalı oturum yapılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.Canikli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.

MHP: ' Türkiye'nin menfaatine göre davranacağız '

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Suriye konusundaki tezkereye ne oyu vereceğine ilişkin soruya, ' Sağlıklı bir değerlendirme yapıyoruz. Türkiye'nin menfaatine göre davranacağız ' dedi.Vural, TBMM'de, gazetecilerin, MHP'nin, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ne ne oyu vereceğine ilişkin soruya, ' Sağlıklı bir değerlendirme yapıyoruz. Türkiye'nin menfaatine göre davranacağız ' karşılığını verdi.
Muharrem İnce Hakkında
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova Elmalık köyünde doğdu. Babasının adı Şerif, annesinin adı Zekiye'dir. Fizik Öğretmeni; Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Değişik liselerde ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve müdürlük yaptı. Yalovaspor Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. 24. Dönemde T...
devamı
4 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı