Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Şarkışla İlçesini Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas ' ta gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Şarkışla ilçesine geldi.Bakan Yılmaz ' ı ilçe girişinde AK Parti Şarkışla İlçe teşkilat karşıladı. Şarkışla ilçesinde ilk olarak tekstil atölyesini gezen Bakan Yılmaz buradaki işçilerle tokalaştı, fabrika çıkışında çalışanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Şarkışla Devlet Hastanesine geçerek hastaları ziyaret eden Bakan Yılmaz hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastalara karanfil verdi. Başhekim Mahir Cengiz ' den hastalar hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz Şarkışla Devlet Hastanesi çalışanları ve partililerle hastane çıkışı fotoğraf çektirdi. Bakan Yılmaz daha sonra Şarkışla Meslek Yüksek Okulunu ziyaret ederek Şarkışla Meslek Yüksek Okuluna yapılan yeni bina hakkında bilgi aldı.
Milli Savunma Bakanı Devlet Hastanesi Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 


Şarkışla Belediyesi konferans konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz “ Saygıyla selamlıyorum. Bizim kitabımızda ilk emir okudur. Ama en az yaptığımız şey okumak çok okuyacağız dinleyeceğiz ama az seyredeceğiz. Bunu yaparsak çok daha iyi bir Sivas görürüz. Bunu yapmamız için herkes elinden geleni yapmalı. Bu kitap fuarı okumayı teşvik etmeli. Şarkışla ' ya birçok yatırırımız var hepsi yakın zaman da gerçekleşecek. Sizlerden tek bir şey istiyoruz birlik ve beraberlik içerisinde olun bizlere dua edin. Bizlere destek verdiğiniz sürece her sorun çözülecek. Yeni bir sürece girdik. Bu sürecin adı milli birlik ve kardeşlik projesi, 1 tane şehit gelmemesi için destek istiyoruz. Terör örgütü yöneticisi diyor ki “Son iki yılda 3 bin terörist öldürüldü” diyor. Şimdi evladı olan bütün kardeşlerime soruyorum. Bir tarafta bir şehit diğer tarafta kavga edersen şehit verirsin adamların ellerinde silahları var. Kavgaya giren yumruk alır. Yumruk almak istemiyorsanız bu kavgaya girmemeniz lazım onlarında anaları babaları var. Bu milli birlik ve kardeşlik projesine herkes sahip çıksın. 3 bin terörist öldürmeyi mi tercih edersiniz bunun karşılığında bir şehit vermeyi mi? Bir şehit versek iyi olur mu? O 1 askere 3 bin teröristi tercih eder misiniz? Biz hiç şehit vermemek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz insanı yaşatmak istiyoruz bundan güzel bir amaç olur mu? Bizlere dua edin destek verin. Yarınları çok güzel yapacağız “ dedi.

Konuşmanın ardından Şarkışla Belediyesi tarafından yapılan kitap fuarının açılışını yapan Bakan Yılmaz kitap fuarını gezdi. Şarkışla Kaymakamından ve Şarkışla Belediye Başkanına “Bir kitap okuyana bir çeyrek altın kampanyası yaparsanız herkes kitap okur” dedi. Bakan Yılmaz bir işyerinin açılışına katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı