Metin Feyzioğlu: Suçlu olduğuna inandıklarımı savunmadım

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Özgecan Aslan ile ilgili tweet atınca tepki çekmişti. Sosyal medya kullanıcıları Feyzioğlu'nun Münevver Karabulut cinayetinde Garipoğlu ailesinin avukatlığını yaptığını hatırlatarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na sert sözlerle yüklenmişti.
Nida Garipoğlu Cem Garipoğlu Metin Feyzioğlu Münevver Karabulut Türkiye Barolar Birliği 


Feyzioğlu'na katıldığı programda bu çelişki soruldu. Yaptığı açıklamada savunma hakkını ön plana çıkaran Türkiye Barolar Birliği Başkanı, “Bir avukat aldığı dava ile özdeşleştirilmez. Bir avukat birini savunuyor diye o kişinin suçlandığı fiili onunla birlikte işlemiş gibi kabul edilemez.” dedi.

Algı operasyonu yapıldığını iddia eden Feyzioğlu, “Büyük harflerle ve altını çizerek bir kez daha söylüyorum: Ben hayatımda yasalar karşısında suçlu olduğuna inandığım bir tek kişi bile savunmadım. Savunan meslektaşımı kınamam çünkü herkesin savunma hakkı vardır. Ama suçlu olduğum bir kişiyi bile savunmadım. Avukat olarak savunabilirdim ama savunmadım.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu,'Cem Garipoğlu'nu asla savunmazdım' diyerek Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun avukatlığını yaptığını hatırlattı.
19 Şubat 2015 Perşembe günü yayınlandı