Meral Okay Cenaze Töreni - 1

Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii ' nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncuları ve çok sayıda kişi katıldı.
Cumhuriyet Şişli Belediye Başkanı Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi Seray Sever 


Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'nda hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii ' nde tören düzenleniyor. Törene Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları, Sezen Aksu, Seray Sever, Cem Yılmaz çok sayıda sevenleri ve yakınları katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun da çelenk gönderdiği görüldü. Öğle namazına müteakip Meral Okay ' ın cenaze namazının kılınması bekleniyor.

Meral Okay son yolcuğuna uğurlanıyor

Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncuları ve çok sayıda kişi katıldı.

Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'nda hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii'nde tören düzenleniyor. Törene Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları, Sezen Aksu, Seray Sever, Cem Yılmaz çok sayıda sevenleri ve yakınları katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği görüldü. Öğle namazına müteakip Meral Okay'ın cenaze namazının kılınması bekleniyor.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın, bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100. yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı.

Okay, 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Yaman Okay, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Meral Okay, dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı.

''İkinci Bahar'' dizisiyle ünlenen Meral Okay, bir filmde yapımcılık denemesinde de bulundu.

Meral Okay, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin senaristliğini yapıyordu.

OKAY'IN AYAKKABILARI KAPIYA KONDU
Hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan gasilhaneye götürüldü. Sanatçının akrabaları, Okay'ın ayakkabılarını adet olduğu üzere evin kapısına koydu.

Kanser tedavisi gören ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah saatlerinde Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'nda hayatını kaybetti. Okay'ın ölüm haberini alan sanatçı dostları ve aile yakınları, İhsanpaşa Yalısı'na akın etti. Oktay Kaynarca ve Halit Ergenç'in ardından gazeteci Reha Muhtar ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de sanatçının evine gelerek taziyede bulundu.

TARİHİMİZLE BULUŞTURDU

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ' Değerli düşünür, değerli yazar zaman zaman bizi ağlattı, güldürdü zaman zaman da bizi tarihle buluşturdu. Meral Okay hanımefendiyi hakkın rahmetine tevcih ettik. Evinden uğurladık. Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin. Önemli bir sanatçıydı, değerli bir düşünürdü. Son yıllarda yaptığı aktivitelerle çok önemli noktalara sürükledi bizi. Tarihimizle buluşturdu. Yarın öğle namazıyla birlikte Bebek Camii'nden kendisini Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz. Allah rahmet eylesin ' dedi.

BU TANRININ BİR TESADÜFÜ OLSA GEREK

Gazeteci Reha Muhtar ise, şunları söyledi:

' O kuşak çok badireler atlatmış bir kuşaktır. Önce 80 öncesinde öldürüldü o kuşak cinayetlerle. Sonra darbelerde işkencelere tabii oldu. Biz aynı yıl doğmuştuk Meral ile o da Ankaralı'ydı ben de öyle. Darbelerden, işkencelerden, ölümlerden sonra herkes kendisine kalanlar bir meslek sahibi olmaya çalıştılar.

O mesleklerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. Meral de senarist oldu ve en güzel senaryoları yazdı. Tam 12 Eylül'ün yargılandığı günlerde o kuşağın ayakta kalan en önemli temsilcilerinden birini de kaybettik. Bu tanrının bir tesadüfü olsa gerek. Elbetteki o süreç yargılanmalıdır. Ama ben arkadaşım adına şunu söylemek istiyorum 78 kuşağı çok üzüntüler yaşadı. O kuşak darbeler yargılanırken darbelerin mümesilleriyle o darbelere neden olan müsebbiblerle beraber mağdur olmak istemezdi Meral. Onlarla birlikte mağdur olmak istemiyoruz ' diye konuştu.

BAKAN GÜNAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

Günay, Okay'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ''Uzun süredir tedavi gören değerli sanatçımızın hayat dolu ışıl ışıl gözlerinin ebediyen kapanmış olması hepimizi derinden sarsmıştır'' ifadelerini kullandı.

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER VEFAT MESAJI YAYIMLADI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türker, mesajında Meral Okay'ı unutmayacaklarını belirterek, ' Türk insanının kalbinde önemli bir yer edinmiş ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ı kaybetmiş bulunmaktan büyük üzüntü duyduk. Okay'a rahmet, ailesine, sanat camiasına ve sevenlerine başsağlığı, sabır diliyorum ' ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ÖLÜMÜNDEN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren senarist ve oyuncu Meral Okay'a rahmet, ailesiyle sinema, sanat ve televizyon dünyasına başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Okay'ın ölümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ''İzlenme rekorları kıran birçok televizyon dizisinin senaryosunu yazan Meral Okay'ın evinde yaşama gözlerini yumduğunu öğrendim. Ölümünden büyük üzüntü duyduğum Meral Okay'a rahmet, Okay ailesiyle sinema, sanat ve televizyon dünyasına başsağlığı diliyorum'' ifadesini kullandı.

' YAMAN ABİYE KAVUŞTU '

Meral Okay'ın Baltalimanı'ndaki evine sanatçıların ziyareti de sürüyor. Evden ayrılan oyuncu Ozan Güven, ' Yaman abiye kavuştu, Allah rahmet etsin. ' dedi.

BURAK ÖZÇİVİT
Meral ablanın haberi çok üzdü... Rolümü anlattığı an gözümün önünden gitmiyor... İnanasi gelmiyor insanin, mekanin cennet olsun...

CENAZESİ GASİLHANEDE
Okay'ın cenazesi Şişli Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan gasilhaneye götürüldü. Cenazenin evden çıkışı sırasında sanatçının yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Bu arada, Okay'ın tedavi için evinde kullandığı bazı cihazlar da sağlık ekipleri tarafından alındı.


VASİYETİ: YAKILMAK İSTİYORUM
Meral Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı. İşte röportajdaki o bölüm:

Şöyle çıkıp sokaklarda hiçbir amaç olmadan dolaştığınız oluyor mu? Öylesine?
Onu sokakta yapmam da ben denizde yaparım. Suda olmak beni çok mutlu eder. Bir teknenin kıçında uyuyup uyanmak, kulağımda sevdiğim müziği dinleyerek gökyüzüne bakarak, yıldızların kayışını takip ederek uykuya dalmak, gözünü yarı açarak kendini suya atmak.

Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela…

E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan.

Suyu o kadar çok seviyorsunuz?

Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi…

10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı