Mehmet Metiner: Haddini bil Ekrem Dumanlı

Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın koruması bir etkinlikte Yeni Akit muhabiri Mehmet Özmen'e tokat atmıştı. Yaşanan skandal gündemdeki yerini korurken AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Ekrem Dumanlı'ya sert sözlerle yüklendi.
Ekrem Dumanlı Zaman Gazetesi Ak Parti Mehmet Metiner Milletvekili 


A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Metiner, “Bırakın siz genel yayın yönetmeni olarak kabul edenleri bu davranışınızdan sonra sizi adam kabul edenlerin adamlığından şüphe ederim.” dedi. Dumanlı'nın hukuk nezdinde çok ağır bedel ödetileceğini söyleyen Metiner, “Paralel çetenin medya sözcülüğünü yapan bir insan haydutluk yapmaya kalkışıyorsa, adam dövmeye kalkışıyorsa bunun bedeli çok ağır biçimde ödetilir.” şeklinde konuştu. “Ekrem Dumanlı bundan sonra haddini bilsin.” Diye ekleyen Metiner, “Haydutluğun, namertliğin karşılıksız kalmayacağını bilsin.” İfadelerini kullandı.

İşte Metiner'in o açıklamaları:

“BUNLAR İKİ YÜZLÜ”
Utanç verici. Alçakça bir girişim bu. İçimden çok daha ağır şeyler söylemek geçiyor. Ekrem Dumanlı kim ki bir gazeteci arkadaşımıza tokat atsın. Ey Ekrem Dumanlı mertsen attığın tokadın arkasında duracaksın. Bırakın siz genel yayın yönetmeni olarak kabul edenleri bu davranışınızdan sonra sizi adam kabul edenlerin adamlığından şüphe ederim. İstediği mahkemeye başvursun. Çok zoruma gitti bu davranış. Bir yanda tokat atacaksın bir yanda diğerleri telkin etmeye çalışacaksın. Bunlar mülayim değil bunlar mürei, iki yüzlü.

“HANGİ CÜRRETLE!”
Hoşgörüymüş, geç oradan. Bunların hoşgörüleri Amerika için, İsrail için. İsrail terör estiriyor. Bir gün olsun İsrail'in devlet terörüne ses çıkardıklarını gördünüz mü? Sisi darbesine ses çıkardıklarını gördünüz mü? Ama Sisi tarafından devrilen Mursi'yi eleştirmeye devam ettiler. Paralel çetenin medya sözcülüğünü yapan bir insan haydutluk yapmaya kalkışıyorsa, adam dövmeye kalkışıyorsa bunun bedeli çok ağır biçimde ödetilir. Hukuk nezdinde ödetilir. Toplumun vicdanını ödetilir. Kimdir Ekrem Dumanlı? Hangi cüretle gazeteciye tokat atabilir?

“ALLAH SİZE İKTİDAR NASİP ETMESİM”
Bu mesele kınama ile geçiştirilecek değil. O Ekrem Dumanlı haddini bilecek. O avanesi de haddini bilecek, çeteleri de bilecek. Hoşuna gitmeyen soru sorulduğunda yumruk sallayacaksın, demek ki Ekrem Dumanlı zihniyeti iktidarda olmuş olsaydı kim bilir neler yapacaklardı? Bir de utanmadan sıkılmadan'Türkiye'de medya özgürlüğü yok, Recep Tayip Erdoğan, diktatör' diyorlar. Allah size iktidar nasip etmesin. Ekrem Dumanlı'nın o tokadı sadece bir tokat olayı değildir. Paralel zihniyetin dışa vurumudur. Ekrem Dumanlı bundan sonra haddini bilsin. Haydutluğun, namertliğin karşılıksız kalmayacağını bilsin.


19 Kasım 2014 Çarşamba günü yayınlandı