Mavi Marmara Davası Başlıyor

Mavi Marmara davası İstanbul Adliye Sarayı'nda görülmeye başlanıyor. Çağlayan Meydanı'nda da tarihi dava öncesi son hazırlıklar yapılıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Mavi Marmara İstanbul Adliye Sarayı Adliye Sarayı İnsan Hakları 


Filistin'e insanı yardım götürürken İsrail askerlerinin uluslararası sularda baskın yapması ve 9 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın görülmesine bugün başlanıyor. Çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren davanın görüleceği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi. Çağlayan Meydanı'nda toplanan kalabalık, davanın başlamasını bekledi.

Çağlayan Meydanı'nda Mavi Marmara gemisi ve süreçle ilgili fotoğraf sergileri açıldı. Mavi Marmara baskınında gemide bulunan İHH yöneticisi Avukat Gülden Sönmez, davanın bugünkü duruşmasında gemide bulunan yabancı vatandaşların ifadelerinin alınacağı bilgisini verdi. Sönmez, Çağlayan Meydanı'nda toplanan vatandaşların yanı sıra çok sayıda uluslararası gözlemcimin de davayı takip edeceğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu'ndan milletvekilleri ile uluslararası hukukçuların da davayı izleyenler arasında yer alacağını aktardı. Sönmez, Çağlayan Meydanı'nda imza duvarı ve fotoğraf sergilerinin yer alacağını belirtti.

6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı