Libya'da Hafter güçlerinden kurtarılan Türk davul zurnayla karşılandı

Vahit Kiraz otogara gelmesi
Çatışma Davul Zurna Bulduk 

-Baba ve oğlu ibrahim Kiraz'ın buluşması
-Vahit Kiraz'ın evin önünde davul zurna ile karşılanması
-Eşi ve kızları ile sarılma ağlama anları
-Vahit Kiraz evin içinde ailesi ile detay
-Baba Vahit Kiraz ile röportaj
-Eşi Münevver Kiraz ile röportaj
-Kızı Yasemin Arıkan'ın ağlaması ve röportaj
-Gelini Burcu Kiraz İle röportaj
-Yeğeni Ali Bozkır ile röportaj
-Aile genel detaylar

( ADANA )- Eşi ve kızları Vahit Kiraz’ı karşılarında görünce göz yaşlarını tutamadı ADANA

- Libya'nın Sirte şehrinde Hafter güçleri tarafından alıkonulduktan sonra kurtarılarak gece saatlerinde Türkiye'ye getirilen Vahit Kiraz Adana'nın Kozan ilçesindeki ailesine kavuştu. Kiraz’ı ailesi davul zurnalarla evinde karşıladı. Vahit Kiraz’ın eşi kızları ve ailesi babalarını karşılarında görmesi ile birlikte göz yaşlarını tutamadı. Yaklaşık 8 aydır Libya’da Hafter güçleri tarafından alıkonulan Vakit Kiraz Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan ailesine kavuştu. Eşi ve kızları Vahit Yılmaz’ı kucaklarken göz yaşlarını tutamadı. Kiraz ailesi duygusal anlar yaşadı. Vahit Kiraz yaşadıklarını anlatmaya ayların yetmeyeceğini ifade ederek, “Ölümle kalım arasındaki mücadele anlatılmaz yaşanır. O an son duayı yapıyorsunuz. Bizi İHH, elçilik konsolosluk devletimiz, Kızılay kurtardı. Çok uğraştılar. Yaklaşık 8 ay içerde kaldım. Güneş görmedim. Biz 9 kişiydik. 4 kişi çıktık. Onlar içeride. Onların ailesi de gözü yaşlı bekliyor. Devletimizde takip ediyor. Ben orada 40 yıldır restoran işletiyordum. Kebap işi yapıyordum. Adanalı ne yapar. O gün yolda bir çatışma oldu bizim uçaklar onları vurdu. Onlardan 50 kişi öldü. Bizleri komple topladılar. At oynar eşek ölür faturayı bize kestiler” dedi.
Münevver Kiraz (60) geceden beri uyumadan eşini beklediğini ifade ederek göz yaşlarını tutamadı, eşine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kızı Yasemin Arıkan ise gözyaşları içinde çok mutlu olduğunu ifade etti.
Gelin Burcu Kiraz, “Cumhurbaşkanlığına, Dışişleri Bakanlığı ile irtibat kurduk. Orada elçilik aracılığı ile kefilleri var. Kefiller ve devletimiz sayesinde babamı kurtardık. Allah hepsinden razı olsun. Çok mutluyuz” dedi.
Yeğeni Ali Bozkır ise “Konsolosluk büyü elçilikle irtibata geçtik. Haber almaya başladık. Kefili yardımcı oldu. O gün bugündür yakınlarını bulduk. Yardımcı oldular. Çıktı çok şükür” diye konuştu.
Libya’dan gelen Vahit Kiraz torunları ve ailesi ile birlikte vakit geçirmeye onları sevmeye doyamadı. (BRL-
11 Ekim 2020 Pazar günü yayınlandı