Kuşadası CHP’den 10 Kasım Yürüyüşüne Açılan Davaya Tepki

Kuşadası ' nda 10 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen “ 1881 genç, 1881 karanfille Ata ' sına Yürüyor “ isimli etkinlikle ilgili dava açılması üzerine CHP Kuşadası İlçe teşkilatı tarafından tepki amaçlı imza kampanyası başlatıldı. İlk duruşması 16 Nisan Salı günü Kuşadası Adliyesi ' nde görülecek olan davayı protesto amacıyla gerçekleştirilen “ 10 Kasım ' da Bende Oradaydım. Kuşadası davana sahip çık, bir imza da sen ver “ isimli imza kampanyası için Sağlık Caddesi ile şehrin çeşitli noktalarına masalar kuruldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi 19 Mayıs 


10 Kasım 2012 tarihinde Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Gençlik Birliği(TGB) tarafından düzenlenen anma etkinliğinde,1881 genç, 1881 karanfille Kısmet Otel Kavşağı ' ndan Kuşadası Atatürk Anıtı'na yürümüştü. Yürüyüşün ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış ve daha sonra hazırlanan iddianame kapsamında mahkeme tarafından TGB üyeleri Ozan Topçu ve Uğur Bayer isimli iki üniversite öğrencisi aleyhine ceza davası açılmıştı. İlk duruşması 16 Nisan Salı günü Saat: 14.00 ' de görülecek davaya üç gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası ilçe örgütü tarafından tepki amacıyla başlatılan imza kampanyasına “ 10 Kasım ' da Bende Oradaydım “ diyen ve aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek ' in de bulunduğu kalabalık bir partili katıldı.

İmza kampanyasına ve üniversiteli gençlere destek vermek amacıyla partililerle beraber Kaya Şavkay Meydanı ' na kadar yürüyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, gençleri desteklediğini belirterek, “Biz sadece 10 Kasım ' da Atamıza yürümüyoruz. Biz 23 Nisan ' da, 29 Ekim ' de, 19 Mayıs ' ta, ve Atamızın Kuşadası ' nı ziyarete geldiği 9 Şubat ' ta ta Atatürk anıtını ziyaret edip çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Atatürk ' ü anmamız bir suç değildir. Bizler Atatürk ' ümüze, Cumhuriyetimize sahip çıkmak için elimden geleni yapacağız. Bu dava sürecinde de genç arkadaşlarımızın yanındayız” dedi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek de yaptığı açıklamada, “Geçen yıl yapılmış olan yürüyüş nedeniyle 2 arkadaşımıza dava açıldı. Bu açılan dava aslında tüm Kuşadası ' na açılmış bir dava olarak görüyoruz. Bu şekilde hareket ederek böyle bir imza kampanyası başlattık. Çünkü orada zadece bu iki arkadaşımız yürümedi, binlerce Kuşadalı ile beraber hepimiz yürüdük. 16 Nisan Salı Saat 8.30 ' da da genç arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla Mahmut Esat Bozkurt Parkı ' nda toplanıp Kuşadası Adliyesine gideceğiz. Tüm Kuşadalıları davet ediyoruz” diye konuştu.

Hakkında dava açılan Kuşadası TGB Üyesi Uğur Bayer ise “Yapmış olduğumuz anma etkinliği nedeni ile hakkımızda soruşturma başlatıldı. Kuşadası CHP örgütü de bize destek vermek amacıyla böyle bir imza kampanyası başlattı. Bugünde Kuşadası Belediye Başkanımız aramıza katıldı. Ben hem Sayın Başkan Altungün ' e ve hem de bizlere destek amacıyla imza atan tüm Kuşadalılara bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

YÜRÜYÜŞE 5 BİN KİŞİ KATILMIŞTI

Kuşadası ' nda Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla ' Atatürk Yürüyüşü ' düzenlenmiş ve 10 Kasım 212 tarihindeki anma etkinliğinde, 1881 genç, 1881 karanfille Atatürk Anıtı'na yürümüştü. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen etkinliğe, CHP, İşçi Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Emekli Öğretmenler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Birliği, Cumhuriyet Güç Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek'in de bulunduğu binlerce Kuşadalı destek vermişti. Kuşadası sahil bandındaki Kısmet Otel kavşağından başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı'nda son bulmuştu. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları bulunan 1881 genç yine ellerindeki 1881 karanfili Kuşadası Atatürk Anıtı'na bırakmış, ardından anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okumuştu. Daha sonra da yürüyüşü organize eden gençler tarafından bildiri okunmuş ve anma etkinliği sona ermişti.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı