Kurtarılan 49 Rehine İle İlgili Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Başbakan Davutoğlu, kurtarılan personelle buluştu
Kurtarma Operasyonu Işid Rehine Operasyonu Irak Konsolosluğu Ahmet Davutoğlu 

Musul'da rehin alınan Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'de rehin alınanarın Türkiye'ye getirilmesine ilişkin ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik'' dedi.

Irak Konsolosluğunda Işid tarafından rehin tutulan 49 Türk Vatandaşı kurtarıldı. 49 rehine ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Işid tarfaından rehin tutulan konsolosluk çalışanlarnın aralarında 2 tanede küçük rehine vardı.49 rehine Türkiye'ye getirildi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk açıklamasını yaptı.
Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
20 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı