Kürdistani İslami Parti Kuruluyor

Kürdistani İslami Parti kurma kararı alan Avukat Sıtkı Zilan, çalışmalarını bir yıldan bu yana sürdürdüklerini belirtirken, partinin BDP ' ye alternatif değil doğal müttefik olacağını belirtti.
Zilan Has Parti Hizbullah Saadet Partisi 

Bir dönem Hizbullah sanıklarının avukatlığını yapması nedeniyle gündeme gelen Avukat Sıtkı Zilan bukez yeni bir İslami Kürdistan Parti Kurma kararı ile gndeme geldi. Bir yıldan bu yana parti kurma çalışmaları ile ilgilendiğini belirten Zilan, Partiyi kurma amaçlarındaki en büyük amacının Kürt coğrafyasında islami amaçlı kürdistani bir partinin olmadığını belirtti. Zilan her siyasi partinin bir amacı olduğunu ve kendilerininde kurmayı düşündükleri partinin islami yelpazede olduklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti “Amacımız her siyasi parti hareketin belli bir zemini olur bizde zemini Türkiye ' nin Kürdistanı olarak tanımlıyoruz. Biz önceliğimizi kürt coğrafyasına veriyoruz. Hedef kitlemiz kürdistan halkıdır. Her hareketin bir rengi olur biz kendimizi islami yelpazede tanımlıyoruz. Sadece müslüman olan bizler değiliz biz herkesi müslüman olarak görüyoruz ama islami yelpazede kendimizi tarif ediyoruz. İslamcı kürt partisi değil islami kürdistani parti olarak kendimizi tanımlıyoruz. Ümidimiz yeni anayasada herkes kendi aidiyeti ile kendi siyasetini yapsın, bu gerçekleşmese bile biz bunu zorlayacağız inşallah” dedi.

“BDP ' ye alternatif bir parti kuruluyor diye bilirmiyiz” sorusuna ise Zilan “Biz BDP ' nin alternatifi olmaktan ziyade şuanda 4 tane siyasi kürt partisi var Hakpar, Kadep, BDP ve ESP islami camiaya hitap eden kürdistani parti eksikliğinden dolayı böyle bir düşünce etrafında bir araya geldik kurulması muhtemel olan bu parti BDP ' ye alternatif parti değil BDP ' yi doğal müttefik olarak kabul edecektir. Aynı zamanda biz AK Partininde hasmı veya düşmanı değiliz sadece kendi insanımızı kendi aidiyeti ile örgütleme çabasındayız. Ankaranın bizi tamamı ile temsil etmediği kanaatindeyiz. Kürtlerin özgürlük ve adalet talebi var bu iki talebin yıllardı gerçekleşmediğini görüyoruz. AK Partinin açılımı durudurması, bazı söylemleri, BDP ' nin kürtleri temsil etmediğini belirtmesi yanlıştır. İslami yelpazede Has Parti, Saadet Partisi ve AK Parti var bu üçüde kürtlerin taleplerine cevap vermediğini düşünüyoruz, hali ile islami bir fikriyat ile kürdistani bir zemini tanıyan bir yapılanma ile bunu düşünüyoruz. Bir yıllık bir çalışmamız var inşallah zamanın belirleyeceği birşeydir, biz gayret edeceğiz” diye konuştu.
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı