Konya'da Amerika Ve İsrail Bayrağı Yakıldı

Konya ' da, Hz. Peygamber ve İslam ' a hakaret içerin filme tepki gösterenler Amerika Birleşik Devleti (ABD) ile İsrail bayrağı yaktı.
Anadolu Gençlik Derneği Avrupa İslam Cuma Namazı İsrail 


Tüm dünya ' da Müslümanların tepkisine neden olan Hz. Muhammed ve İslam dinine hakaret içeren ABD yapımı film, Konya ' da da protesto edildi. Şerafettin Camisinde Cuma Namazı çıkışında açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Hıristiyan ve Yahudilerin farklı peygamber ve kutsal kitaba sahip olmalarına rağmen birlikte hareket ederek Müslümanlara hakaret ettiklerini söyledi. İslam dini ve Peygamberi Hz. Muhammed ' e hakaret içeren filmin de bu görüş doğrultusunda hazırlandığını ifade eden Güneş, “Ne zamanki 2 milyar Müslüman, ' Ben Müslümanım, Müslüman kardeşimle beraberim ' demediği müddetçe, Avrupa ' ya yönelirseniz Allah ' ta sizi gebertir” dedi. Güneş, tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelerek İslam kardeşliğinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Açıklama sonrası ' Tekbir ' getiren grup ABD ve İsrail bayrağını ateşe verdi. Her iki ülkenin aleyhinde slogan atan kalabalık grup olaysız şekilde dağıldı.
14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı