Kim paralelci kavgası

CNN Türk'te HSYK seçimlerini konu alan tartışmada avukat Kezban Hatemi ile emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel arasında ' paralel yapı ' polemiği yaşandı.
Ahmet Gündel Yarsav Yargıtay Kezban Hatemi Paralel Yapı 


CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Ne Oluyor” programında HSYK seçimleri masaya yatırıldı.

Programda avukat Kezban Hatemi, emekli Cumhuriyet Başsavcısı Avukat Reşat Petek, emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, YARSAV Başkan Yardımcısı Bülent Yücetürk ve Celal Ülgen konuşmacı olarak katıldı.

Programda YARSAV'ı Cemaat'in etkisi altında olmakla suçlayan Kezban Hatemi, Şirin Payzın'a “YARSAV için ayrıca program yapmalısınız” dedi.

'YENİ TÜRKİYE'DEYİZ'

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği programda Celal Ülgen, “Hiçbir ülkede hakimler ve savcılar böyle ucube bir sistemle yönetilmez. Kimse HSYK'da çete olmamalı” derken, Ahmet Gündel, “17 Aralık olmasaydı tüm bunları konuşabilecek miydik?” diye Hatemi'ye sordu. Hatemi Gündel'e “Yeni Türkiye'deyiz” sözüyle cevap verdi.

'YAHU BANA DA PARALELCİ DEDİLER'


Kezban Hatemi ile Ahmet Gündel arasındaki 'paralel yapı' tartışmasının sert polemiklere sahne olduğu programda ilginç diyaloglar yaşandı. Gündel'in paralelci yaftasına dikkat çekmesi üzerine araya giren Hatemi 'Yahu bana da paralelci dediler, paralelci miyim ben? Köşe yapmışlar bana, ben ve bir arkadaşımı paralelci ilan etmişler. Neden mi? Paralel yapı paralel yöntemlerle, illegal yapı ile açığa çıkartılamaz dediğim için.' ifadelerini kullandı.

26 Eylül 2014 Cuma günü yayınlandı