İzmir Şehitlerini Uğurladı

Hakkari ve Bingöl ' de terör saldırılarında şehit düşen Sıhhıye Er Yusuf Vural, Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş ile Uzman Çavuş Mehmet Çifti ebedi istirahatlerine yan yana uğurlandılar. Göz yaşının sel olduğu şehit cenazelerine katılanlar cami dışına taştı binlerce İzmirli, teröre lanet yağdırdı.
Başbakan Gülhane Aziz Kocaoğlu Jandarma Cenaze 


Hakkâri'de Çukurca yolu Oğul köyü yakınlarında arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında daha önce yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 4 askerden 24 yaşındaki Uzman Mehmet Çiftçi ile Bingöl ' de askeri konvoya PKK ' lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş ile 21 yaşındaki Er Yusuf Vural ' ın cenazeleri vedalaşmanın ardından İzmir Gaziemir ' de bulunan Gülhane Cami ' ne getirildi.

Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Ordu Komutan Abdullah Atay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu,Mehmet Ali Susam, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, oda başkanları ile şehitlerin aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitleri uğurlamak isteyenler cami dışına taşınca boş arazilere serilen kilim ve seccadelerle cenaze namazını katıldılar. Cenaze törenine katılan Bakan Yıldırım, şehit ailelerine taziye verdi, şehit aileleri de Bakan Yıldırım ' a sarılarak gözyaşı döktü.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı şehitlerin cenaze töreninde, şehit yakınları; ' Şemdinli ' ye bizi çıkarın, biz savaşalım ' , ' O köpekler asla amaçlarına ulaşamayacaklar ' , “Başbakan yabancıları ziyaret ediyor, şehitlerimizi uğurlamaya neden gelmiyorlar? ' sözleri ile serzenişte bulundular.

5 bin kişi aşkın katılımın olduğu cenaze töreninde İzmir İl Müftüvekili İlyas Öztürk vaazında şehitliğin peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunu belirterek; “Bu yürüyüş sonsuz nimet ve uzun saadetle dolu geçiş yolculuğudur. Ölüm haktır. Herkesin başına gelebilir. Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak cenabı hak, şehitlerin ölü değil, diri olduklarını haber vermektedir” dedi.

VEDALAŞMA AN ' LARI YÜREK BURKTU

Hakkari ' de mayınlı saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi ' nin hain saldırı sonrasında cenazesine 5. günde olayın 800 metre ilerisinde Zap Suyu ' nda ulaşılmıştı. Henüz 4 günlük nişanlı iken saldırı sonrasında şehit düşen askerin acılı annesi Döndü Çiftçi, ' Güle güle git kuzum ' sözleri ile oğlunu uğurladı. Şehidin ablası Satı Çiftçi ' nin de, ' Vatanımız için şehit oldu. Gerekirse ben de şehit olurum” sözleri ile acısını ötelemeye çalıştığı gözlemlendi. Elazığ ' dan Muş ile Van ' a giden silahsız askerlerin bulunduğu konvoya, Bingöl- Muş karayolunun 16 ' ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK ' lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında şehit düşen askerlerden Şahin Oğuz Kayabaş ' ın ailesi de oğulları ile gözyaşları içinde vedalaştı. Kayabaş ' ın, yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şarapnel isabet etmesi nedeniyle gözünden yaralandığı, GATA ' daki tedavisinin ardından tekrar Hakkari ' deki birliğine döndüğü öğrenildi.Aynı saldırıda şehit düşen 21 yaşındaki Er Yusuf Vural ' ın ailesi ve yakınları da top arabasına konulan şehitlerinin naşıı başından ayrılmadan uğurladı.

İzmir İl Müftü vekili İlyas Öztürk ' ün önderliğinde 6 imamla öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazlarının ardından, şehit 24 yaşındaki Uzman Mehmet Çiftçi,şehit 21 yaşındaki Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş ile şehit 21 yaşındaki Er Yusuf Vural ' ın naaşları top arabasına konuldu. Şehitler Kadifekale Şehitliği ' nde ebedi istirahatlerine uğurlandılar.
21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı