İzmir'de engellilere büyük ayıp

İzmir Sakatlar Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan binalarının kirasını ödeyemeyince belediye ile davalık oldu. Belediye, birikmiş kira borcu yüzünden derneği icraya verdi.
Kira Borcu Aziz Kocaoğlu Belediye Başkanı 


“AZİZ BAŞKAN BENİ NEDEN ENGELİYORSUN”
Dava ardından soluğu belediye önünden alan engelliler sonuç alan kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Engelli bir vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenerek “Sayın Aziz Başkan, bizim bu halimizi görmüyor musun? Bizler okuma yazma öğrenmek istiyoruz. Ben memleketimde okuyamadım. Burada okuma yazma öğreneceğim. Sen beni neden engelliyorsun. Sen bu hallere düşsen ne yaparsın. Sen de sağlığına güvenme. Ölüm sana da gelebilir. Sen de sakat olabilirsin” dedi.

“FİL KADAR DEĞERİMİZ YOK MU?”
Diğer illerdeki şubelerden cüzi rakamlar alındığını söyleyen bir dernek yetkilisi ise aynı uygulamanın İzmir'de olmadığını belirtti. Belediye önündeki protestoda İzmir'in meşhur filine de gönderme yapıldı. İzmir isimli filin aylık maliyetinin 20 bin lira olduğuna dikkat çeken engelliler “Bir fil kadar değerimiz yok mu” diyerek tepki gösterdi.

15 GÜNDE 15 BİN İMZA
Öte yandan belediye binası önünde A Haber mikrofonuna konuşan İzmir Sakatlar Derneği'nin gönüllü avukatı Gamze Şimşek, “Arkadaşlarımız 15 gündür 15 bine yakın imza topladılar. Başarılı bir eylem gerçekleştirdiler. Kendilerini çok iyi ifade ettiklerini düşünüyorum. Ancak avukatları olarak yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum.” dedi. Süreçle ilgili bilgi vererek devam eden avukat Şimşek, “Engelli vatandaşlarımız kamu yararına bir çok çalışma yapmıştır. Yaptıkları çalışmalar belediyenin yükünü azaltan projelerdir.” ifadelerini kullandı.
21 Kasım 2014 Cuma günü yayınlandı