İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı - TRABZON

- Salondan detaylar - İstiklal Marşının okunması - Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un konuşması - Sergilenen oyundan görüntü - Resim sergisinden detayİstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı - Trabzon , Artvin ve Bayburt'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi - Trabzon Valisi Yavuz: - "Hain darbe girişimi olan 15 Temmuz'u yaşadık ama içeriden ve dışarıdan ülkemiz ve milletimiz adına yapılan bütün hesaplar, Allah'ın izniyle ters düz oldu. İşte bu kapsamda bizleri ayakta tutan milli ve manevi değerlerimizdir"TRABZON (AA) - İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Trabzon , Artvin ve Bayburt'ta program düzenlendi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki programda, devlet olmanın bazı kurallara bağlı olduğunu belirterek, bunun için dil, bayrak, kural ve milli marş olması gerektiğini söyledi.

Milli mücadelenin Osmanlı devletiyle başlayıp Gazi Mustafa Kemal ile devam ettiğini aktaran Vali Yavuz, "Bu millet bütün varlığını ortaya koyarak, istiklal mücadelesini sonunda Cumhuriyetin ilanıyla destansı bir şiirle taçlandırmıştır. İşte o şiirin şairi Mehmet Akif Ersoy'dur. Belki de böylesi destansı kahramanlık mücadelesi insan tarihinde yaşanmamıştır. Büyük bir mücadele sonunda 'Esir olmaktansa ölümü tercih ederiz ama istiklalimizi kaybetmeyiz' diyerek, bunu tüm dünyaya deklere etmiştir." ifadesini kullandı.Vali Yavuz, o yıllardaki sıkıntıların günümüzde farklı şekilde yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:"Hain darbe girişimi olan 15 Temmuz'u yaşadık ama içeriden ve dışarıdan ülkemiz ve milletimiz adına yapılan bütün hesaplar, Allah'ın izniyle ters düz oldu. İşte bu kapsamda bizleri ayakta tutan milli ve manevi değerlerimizdir. Bu değerler yok olduğu zaman biz de yok oluruz. Bu değerler yok olmasın diye İstiklal Marşımız, ezanımız, bayrağımız, milli ve manevi diye tanımladığımız tüm değerlerimiz bir şekilde canlı kalmalı."Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kahraman ve fedakar gönlüyle yazdığına işaret etti.15 Temmuz darbe girişimine de değinen Gümrükçüoğlu, insanların o gece canları ve varlıklarıyla mücadele ettiklerini, yine aynı ruhla Mehmetçiklerin Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele ettiğini söyledi.

Milli Eğitim İl Müdürü Hızır Aktaş Mehmet Akif Ersoy'un sadece İstiklal şairi değil aynı zamanda İslam ve iman şairi olduğuna dikkati çekti.Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ana sınıfı öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını ezbere okuduğu programda, Kanuni Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sonunda Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran öğrencinin Türk bayrağı açması ilgi gördü.Program sonunda Mehmet Akif Ersoy'un fotoğraflarından oluşan resim sergisi gezildi.
Kompozisyon Darbe Girişimi Kahramanlık Resim Sergisi Öğrenciler 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı