İşte Sırat Köprüsü Gibi Geçit

Ordu ' nun Fatsa ilçesine bağlı Salihli köyünde köprüleri olmayan köylüler yıllardır ağaçtan yapma uydurma bir köprü ile ırmaktan evlerine geçiyorlar. Yoğun yağmurlarda yükselen sel sularında büyük tehlike yaşayan köylüler her an ölümle burun buruna geldiklerini söylediler.
Öğrenciler 


Salihli köyünün Alaaltı mahallesini Fatsa-Kumru-Korgan yoluna bağlayan mevkide köylülerin geçiş yaptığı ağaçtan uydurma köprünün korkulukları da yine ağaç dallarından yapılmış ve tutunmak çok mümkün değil. Uydurma köprünün üzerinden geçmek zorunda olan köylüler kendileri için sağlam bir köprü yapılmasını istediler.

“ÖLÜM KORKUSU YAŞIYORUZ”

Köylülerin yıllardan beri köprü sıkıntısını yaşadıklarını belirten İlhan Şensoy, “Sel olduğu zaman bu köprü yıkılıyor ve köylü her zaman mağdur oluyor. Irmağın hemen karşısındaki evde hasta vardı. Hastayı hastaneye götürmek için ırmağın içerisinden traktörle geçerek hastayı almak zorunda kalıyorlar. Bu mahallenin yukarısında 18 hane var, onlar da bu köprüyü kullanıyorlar. Buradan kim geçerse geçsin büyük tehlike yaşıyor. Öğrenciler bu uydurma köprüden geçerken çok korkuyorlar” dedi.

Köylülerden Kıymet Aydar (60) ise eşinin un çuvalı ile ağaç köprüden geçerken suya düştüğünü ifade ederek, “Kendisine bir şey olmadı ama un çuvalı gitti. Bizim çocuklarımız köprü olmadığından okula gidemiyor. Korkunun ölüme çaresi yok ama biz bu geçidi kullanmak zorundayız” diye konuştu.
18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı