İlk defa mikro kameralı gözlük ilk kez kullanıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde bir ilk yaşandı. Gül'ün yakın korumalarının birine mikro kameralı gözlük takıldı. Bu kamera ile Cumhurbaşkanlığı korumaları GBT ve yüz taraması yapılabiliyor, görüntüler anında araç içerisindeki bilgisayardan izlenebiliyor ve şüpheli bir kişi ya da durum olup olmadığını kontrol ediliyor.
Çankaya Üniversitesi Milli Eğitim Bakanı Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yenimahalle ilçesinde bulunan Çankaya Ünivesitesi Merkez Kampüsü'nün açılışını yaptı. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çankaya Ünivesitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Gül, ' Her şeyden önce Sıtkı Bey'i ve Alp ailesini tebrik etmek istiyorum. Gerçekten eğitim alanı bu ailenin en mümtaz vasfıdır. Nasıl dersanelerle başlayan, okullarla gelişen eğitimin her alanında faaliyet gösterdikten sonra 15 önce üniversite alanına geçmeye karar veren bu aile, bütün eğitimden kazançlarını yine eğitime yatırmalarıyla herkes tarafından tanınıyor ' dedi.

' Çok şükür bugün Türkiye'de çok sayıda üniversite var, hepsiyle övünüyoruz ' diye konuşan Gül, ' Üniversiteler sadece öğretim veren yerler değildir. Bunun ötesinde araştırma, geliştime, bilimsel faaliyetlerdir ama bütün bunlar da yeterli değildir. Bütün bu biriktirdikleri bilgiyi sanayiye nasıl aktaracaklar, nihayetinde ekonomiye nasıl yararlı hale gelecekler, bu çok önemli. Yoksa bütün bilgiler dersanelerde kalırsa, bütün bilgiler kitapların aralarında kalırsa, yetişen öğrenciler sadece teorik bilgilerle mezun olurlarsa onların hayata adaptasyonları oldukça zor olacağı gibi bugün başta özel sektör olmak üzere kalkınmanın temel unsuru olan kaynaklardan yararlanamamış olurlar ' ifadelerini kullandı.

Özellikle üniversitelerle sanayi ve iş dünyasının işbirliğini başından beri teşvik ettiklerini belirten Gül, şunları kaydetti: ' Şu bir gerçek ki, hangi ülke kalkındıysa, geliştiyse o ülkenin muhakkak çok iyi üniversiteleri vardır, çok iyi bilim dünyası vardır. Bilim dünyası güçlü olmayan, bilim dünyası gelişmemiş ülkelerin kalkınmış olmaları pek söz konusu değildir. Onun için her şey nitelikli insandan geçmekte, nitelikli bilim adamından geçmekte ve nitelikli bir öğretimden geçmekte. Türkiye'nin önceliği budur. Eğitim, okul öncesi, orta öğretim, üniversite, üniversite sonrası her alanda öğretim birinci önceliğimizdir. Bugün gururla ifade edebilirim ki uzun dönemlerden sonra bütçemizin önemli bir payı eğitime ayrılmaktadır. Eğitimde devamlı yeni araçlar, yeni reformlar geliştirilmektedir. Hepimiz şunun farkındayız ki en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. En iyi getirisi olan yatırım eğitimdir. Bunun farkında olarak önceliği buna veriyoruz ve bütün kaynaklarla da hiç tereddüt etmeden, önce eğitimin ihtiyacını daha sonra diğerlerini ayırıyoruz. Bunun neticelerini de görmeye başladık. Bugün eğer Türkiye görünür bir şekilde kalkınıyor, gelişiyor ve refaha ulaşıyor ise bunun altında da şüphesiz ki eğitim vardır. Üniversite eğitimlerini, bir taraftan devlet üniversiteleri, bir taraftan vakıf üniversiteleri çok canlı ve tatlı bir rekabetle getirmişlerdir. '

Çıkacak olan üniversite yasasıyla, üniversiteler arasındaki rekabet ve yarışın çok daha belirgin hale geleceğine işaret eden Gül, ' Bütün bunların neticesinde Türk bilim dünyası çok daha güçlü olacaktır ' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin artık araştırma ve geliştirme konularında da öne çıkmaya başladığını ifade ederek, şöyle devam etti: ' Eskiden milli gelirimizin çok küçük bir kısmı araştırma ve geliştirme fonlarına ayrılırken, şimdi neredeyse gelişmiş ülkelere yaklaşmaya başladık. İnanıyorum ki 4-5 sene sonra en gelişmiş ülkelerin ayırdığı milli gelirdeki payı biz de ayırmaya başlayacağız. Eskiden üniversitelerdeki araştırma üyeleri için, üniversitelerdeki araştırma ve geliştirmeler için yeteri kadar fon yoktu. Şimdi hem yerli fonlar hem de uluslararası fonlar sizin hizmetinizdedir. Uluslararası fonlar Türkiye'nin devlet olarak katıldığı fonlardır. O açıdan önünüzde hiçbir bahane yoktur. Ne kadar çok çalışılırsa, ne kadar çok gayret sarf edilirse o kadar çok güzel neticeler çıkacaktır. O yüzden Türkiye'nin bu yarışında Çankaya Üniversitesi'nin çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Başkent artık sadece bürokrasinin olduğu, sadece bakanlıkların olduğu, sadece devlet kuruluşlarının olduğu bir şehir olarak da ortaya çıkmamaktadır. Ankara, Türkiye'nin en iyi üniversitelerini barındıran bir şehir olarak öne çıkmaktadır. '

Açılışta, Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç ile Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sahnede kurdela kesimiyle Çankaya Ünivesitesi Merkez Kampüsü'nün açılışı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN YAKIN KORUMA EKİBİNDE BİR İLK

Açılışta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde bir ilke imza atıldı. Gül'ün yakın korumasının üzerinde bulunan mikro kameralı gözlük ile GBT ve yüz taraması yapılabiliyor. Görüntüler anında araç içerisindeki bilgisayardan izlenebiliyor ve şüpheli bir kişi ya da durum olup olmadığını kontrol ediliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün programlarında her anını yakından takip eden koruma ekibinden bir korumaya mikro kameralı gözlük alındı. Daha önce Gül'ün her anını el kamerası ile çeken yakın koruma, şimdi Gül'ün yanında taktığı gözlükle hem görüntü çekebiliyor aynı zamanda ses kaydı da alabiliyor. Cumhurbaşkanlığı koruma ekibinin başlattığı bu yeni uygulama bugün ilk kez Çankaya Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılış töreninde uygulamaya konuldu.

14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı