Hayvanlar İçin Yem Matik Üretildi

Mudanya Belediyesi sokak hayvanlarını artık yem matik ile doyuracak.Belediye Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkolu, yetişkin bir köpeğin günlük 150 gram kuru mama ve 1 litre su ihtiyacı olduğunu belirterek, ' Sistem 1 SMS'le 1,5 kilogram kuru mama ve 2 litre su bırakıyor. Böylelikle 10 adet sokak hayvanının günlük kuru mama ve su ihtiyacı karşılanmış oluyor.
Hasan Aktürk Belediye Başkanı Yıldıztepe 

Hayvanseverler Mudanya 1 ya da Mudanya 2 yazıp, 7979'a gönderdiklerinde sokak köpeklerinin günlük yiyeceklerine katkıda bulunacaklar. Kocaeli Belediyesi'nin ardından belediyemiz bu çalışmada Türkiye'de ikinci belediye oldu. 2 adet olan otomatik mama (yem matik) ve su istasyonalarının sayısını önümüzdeki günlerde 4'e çıkarma hedefindeyiz. Yem matiklerimiz Yıldıztepe mevki ve Top Atış Alanı'nda bulunmaktadır ' dedi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok ise, ' Dernek olarak sahipsiz hayvanlarımıza istediğimiz en güzel işlerden birisi burada hayata geçti. Hayvanları Koruma Kanunu çıktı, ama uygulmada sıkıntılar yaşıyorduk. Belediyelerimizin kendi çaplarında sahipsiz hayvanlarımız için yaptıklarını gördükçe onlar adına mutlu oluyor ve emeği geçenlere önce insanlık, sonra 4 bacaklılar adına teşekkür ediyoruz ' dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, ' Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. Hayvanların aç kalmasını ve çevreye zarar vermesini önlemek için belli noktalara otomatik mama istasyonları yerleştiriyoruz. Özel olarak tasarlanan bu makineler sayesinde yem ve su ihtiyaçları karşılanan hayvanların ayrıca vatandaşları rahatsız etmeden refah içinde hayatlarını idame ettirmelerini sağlanmaya çalışılıyoruz. Yem matik makineleri ve su istasyonları ağırlık ve ışık sensörları sayesinde hayvanların sürekli olarak mama ve su ile buluşmalarını sağlıyor. Güneş panelleri sayesinde de enerji harcamadan çevre ile dost enerji kullanımına örnek teşkil ediyor. Ben sokaklarda sahipsiz bir hayvanın kalmamasını diliyorum, bu noktaya geldiğimiz gün bu sıkıntılarımızı aşmış olacağız ' diye konuştu.
5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı