Hasan Iğsız, Annesinin Cenazesinde Askere Böyle Kızdı

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, mahkeme izniyle katıldığı annesinin cenazesinde basın mensuplarına açıklama yapmasını engellemek isteyen askere sert şekilde kızdı.
Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Münevver Başsavcılığı Cenaze 


Mahkemenin 2 gün cenaze izni verdiği Hasan Iğsız, annesi Münevver Iğsız'ın Fatih Camii ' ndeki cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde basın mensuplarına açıklama yapan Iğsız, “Annem için son vazifemi icra etmek üzere buradayım. Ben mahkemeye müteşekkirim bana bu imkanı verdikleri için. Ancak bu fırsatı bana olması gereken şekilde kullanmamızı engelleyici mahiyette bir husus ortaya çıktı” dedi.

Iğsız açıklama yaptığı sırada, kendisine refakat eden bir asker açıklamayı engellemeye çalıştı. “Komutanım şöyle geçebilir miyiz?” diyen askere, “Ya bir dakika” diye bağırıp tepki gösteren Iğsız ' ı, yanında bulunan eşi sakinleştirmeye çalıştı.

Ardından açıklamalarını sürdüren Iğsız, “Mahkeme, anneme son vazifemi yapmam için bana 2 gün izin verdi. Birinci gün defin işlerini karşılayabilmek için. Bugün bu amaçla buradayım. Aynı zamanda taziyeler için de bir gün daha fazladan vermiştir. Ben mahkemeye bu kararından ötürü müteşekkirim. Ancak sabahtan beri bir uygulamayla karşı karşıyayım. Beni taziye amacıyla arayan dostlarımla konuşma imkanım engelleniyor. Burada ben görevlendirilmiş kişileri suçlamıyorum. Bu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın aldığı bir karar gereğidir. Avukatımla görüşmek istedim, onunla da görüşemedim. Avukatımla oğlum vasıtasıyla görüştüm. Avukatım bu uygulamanın yasalara aykırı bir sınırlama olduğunu ifade ediyor ve gereken suç duyurusunda da bulunacaktır. Bunu sizinle paylaşmamın sebebi bugün yakınını kaybeden tek kişi ben olmayacağım. Maalesef bunu yaşayacak çok insan olacak. Aynı mağduriyeti yaşamasınlar. Bu amaçla bunu paylaşma ihtiyacı hissettim. Genel süreç açısından sizlere söyleyebileceğim fazla bir şey yok. Söyleneceklerin çok büyük bir bölümü söylendi. Baktığını gören bir insansa, önyargısızsa, her şey nettir” diye konuştu.

6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı