Halil Karaduman Vefat Etti

Halil Karaduman vefat etti. Devlerin aşkı büyük olur, leyla ve ahirim sensin eserleri ile tanınan Halil Karaduman öldü.
Zülfü Livaneli Müzeyyen Senar İbrahim Tatlıses Yunanistan Almanya 


Zülfü Livaneli'nin verdiği konser için Almanya'ya giden Halil Karaduman, dönüş yolunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Saz grubuyla birlikte havalimanına giderken aniden fenalaşan Karaduman'ın geçirdiği kriz üzerine arkadaşları Alman sağlık birimlerine haber verdi.Olay yerine gelen ekiplerin yaptıkları müdahaleye rağmen ünlü kanun üstadı hayata döndürülemedi. Karaduman bundan 5 yıl kadar önce geçirdiği operasyonla kalbine stend takılmıştı.

HALİL KARADUMAN KİMDİR?

Halil Karaduman 1959 yılında Urfa / Birecik'te doğdu. 1 yaşından itibaren Gaziantep'te büyüdü. Kanuni olan babasından 5 yaşından itibaren kanun ve müzik dersleri almaya başladı.

Orta ve Lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra 1977 yılında İstanbul'a geldi. Aynı yıl İ.T.Ü. Devlet Konser-vatuarı Temel Bilimler bölümüne girdi. Bu bölümü birincilikle bitirdi. İstanbul'a geldiği tarihten itibaren plak ve kaset dünyasın da yönetmen, bestekar ve kanun refakati olarak yerini aldı. Türkiye'deki üst düzey bütün solistlerle gerek plak, gerekse sahne çalışmaları yaptı. (Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Zülfü Livaneli bu sanatçılardan bazılarıdır.)

Bilhassa; Zülfü Livaneli ile birlikte yaptığı çalışmalar sanatçı- nın yurtdışına açılmasını sağlamıştır. Bu bağlamda dünyanın çeşitli yerlerinde yabancı orkestra ve şarkıcılarla konserler vermektedir. Bu çalışmaların neticesinde Amerika, Yunanistan, Ürdün, Tunus, Lübnan ve Suriye olmak üzere 100 den fazla Kanun öğrencisi vardır. Halen bu ülkelerdeki konservatuarlarda verdiği derslerin yanı sıra özel konserler ve seminerlere katılmakta olup,T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı kanun sanatçısı görevini sürdürmektedir. Türkiye'de üç tane, Amerika'da bir tane, Yunanistan'da iki tane enstrümantal cd.si bulunmaktadır. Kanun icrasına yepyeni bir stil getiren sanatçı bu arada bir de kanun metodu yazmıştır. Sanatçının sözlü eserleri de vardır. Bunlardan bazıları: Devlerin aşkı, Rüyalarda buluşuruz, Kutupta yaz gibi, Leyla, vs dir. Yurtdışında çalıştığı bazı sanatçılar ve müzisyenler: Zubin Mehta,Mikis Teodarakis, Maria Faranduri, Hıristo Triamulis,Geora Faidman, Al di Meola, Habib Chan, Lizbeth List....

ÜNLÜLER YASTA

Ferhat Göçer @ferhatgocer
Sevgili dostum Turkiye'nin en buyuk Kanun sanatcilarindan biri olan Halil Karaduman'ı kaybettik... Başımız sağolsun

omur gedik @omurgedik
Kanun virtuozu halil karaduman'in olumu muzik dunyasini yasa bogdu. Ne cok seveni varmis, nur icinde yatsin

Sibel Tüzün @sibel_tuzun
Kiymetli muzisyen, guzel insan Halil Karaduman, mekanin cennet olsun... Karaduman Ailesi ve camiamizin basi sagolsun..

Harun Kolçak @kolcakharun
Bir çok albümde çalıştığım, 'Hak etmedim Ayrılığı' şarkısındaki katkısını hiç unutamayacağım Halil Karaduman 'ın vefatına çok üzüldüm.

fettah can @fettahcan
Halil Karaduman'a Allah'tan rahmet Ailesine sevenlerine başsağlığı dilerim

İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı